Milka torta fotorecept
Foto: pn
Táto torta je dosť populárna v Chorvátsku na oslavách. Tak som sa rozhodla pridať recept. Robila som ju na birmovku.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Korpus (4x): | |
3 ks |
|
60 g |
|
50 g opražené mleté |
|
15 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnky: | |
750 ml |
|
130 g |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
2 bal. |
|
150 g (Milka) |
|
150 g (Milka) |
|
200 g |
|
Šľahačka: | |
350 ml |
|
Navrch: | |
500 ml |
|
Postup
-
1
Potrebujeme 4 korpusy. Každý robíme zvlášť, v tabuľke surovín sú uvedené množstvá na 1 korpus. Bielky vymiešame, potom pridáme cukor a ešte vymiešame do tuha. Potom pridáme múku zmiešanú s mletými opraženými lieskovcami a polovičkou balíčka prášku do pečiva. Premiešame varechou. Cesto dáme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, rozotrieme a dáme piecť na 180 °C na 20 minút. Takto si spravíme 4 korpusy.
-
2
Plnku spravíme tak, že žĺtky vymiešame s múkou, pudingom a trochou mlieka. Ostatné mlieko a cukor dáme variť. Keď začne vrieť pridáme v mlieku rozmiešané žĺtky s múkou a pudingom. Uvaríme hustú kašu a rozdelíme ju na dve časti. Ihneď do jednej pridáme bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu s lieskovcami. Rozmiešame a prikryjeme potravinárskou fóliou.
-
3
Keď sú čokoládové kaše vychladnuté, do každej pridáme 100 g masla a vyšľaháme. Keď sú plnky hotové, môžeme si vyšľahať šľahačku.
-
4
Môžeme začať skladať tortu. Tmavú aj svetlú čokoládovú plnku a šľahačku rozdelíme na tri časti. Na podložku si dáme rafik (priemer 24 cm) a obložíme ho acetátnou fóliou. Na spodok dáme prvý korpus, na korpus nanesieme tretinu tmavej plnky, na ňu natrieme tretinu svetlej plnku a navrch tretinu šľahačky.
-
5
Na šľahačku položíme druhý korpus a pokračujeme s tmavou plnkou, potom svetlou a šľahačkou. Takto plníme tri krát a končíme položením štvrtého korpusu.
-
6
Tortu dáme do druhého dňa vychladnúť do chladničky. Druhý deň dáme dolu ráfik a acetátnu fóliu.
-
7
Navrch si vyšľaháme šľahačku, ktorou obtrieme celú tortu a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som teraz robila tortu na birmovku.
Ďakujem
Ďakujem