Hovädzia nožina na pive s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: afataga
Je to vlastne také trochu vylepšené carbonnade,
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
1 kg |
|
5 PL |
|
cca 40 g |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
6 ks |
|
8 strúčikov |
|
3 ČL (nemusí byť) |
|
2 ČL |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
4 vetvičky |
|
3 ks |
|
500 ml |
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso som pokrájala na plátky hrubé asi 13 mm, potom každý plátok na 3 - 4 ks, posolila a obalila v múke.
-
2
Do liatinového hrnca som dala rozpáliť olej s maslom a mäso som postupne prudko opekala z každej strany cca 2 min., opečené som dávala do misky.
-
3
Do hrnca s tukom som dala cibule okrájané na mesiačiky a opekala asi 8 min., kým boli trochu do hneda, pridala som pretlak a cukor a chvíľu som restovala.
-
4
Potom som pridala postrúhaný cesnak a posekané chilli a zas som chvíľočku restovala.
-
5
Teraz som pridala ostatné bylinky, t.j. tymian, saturejku, bobkový list, korenie, soľ, premiešala som.
-
6
Vrátila som do hrnca mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, zaliala pivom a dala som aj mackový cesnak. Zdalo sa mi málo toho piva, pridala som ešte cca 200 ml horúcej vody a dobre som urobila.
-
7
Premiešala som, zakryla a šup do rúry na 2,5 až 3 hod. na 150°, kým je mäso mäkké.
Príloha: hrianky zapečené s franc. horčicou. -
8
A jednoduchý šalát: pekingská kapusta, mackový cesnak, soľ, olivový olej a citr. šťava.
-
9
Ďalší jarný pozdrav: začínajú kvitnúť trnky.
@Bembo , citrónový tymián som si kúpila vlani priesadu na trhu a zasadila do záhrady - krásne sa mi rozrástol. Myslím, že by sa dal pestovať aj v kvetináči.
dakujem, ale urcite su tu aj ine dobre rcp
dakujem, zasa si ma rozosmiala :-)
dakujem, uhadla si, neda :-), dufam ze si prezila, co ste mali svadbu?
dakujem, to co mate baby za zvyk, vysedavat v sobotu proti noci v robote? :-)
dakujem, na toto nemusi byt nevyhnutne nozina, da sa aj pliecko, alebo krk, ani ja tu nemam zdroj na mackovy cesnak, dobry vila mi poslala velku krabicu, v chladnicke vydrzi tyzden v pohode, dnes uz spracujem zvysok a ze servis :-), to su uplne obycajne taniere, mne sa take najviac pacia
dakujem, nazivo je ta priroda este krajsia
asi to tak bude :-))), celkom sa mi pozdava
no ja neviem, ci aj jelenie, ale asi ano, vies ze ja divinu nejem, ked mi beha okolo plota, mi to akosi nejde, ver tomu, ze to svetle pivo tam nikto nezaciti, musis ho dat, ked sa nikto nediva, ved to poznas :-), hej ten hrniec je super, aj ked ma asi 5 kg, alebo prave presne preto, ale ak tak budes robit divinu, dala by som tie borievky, alebo nejaky dzem, napr. sipkovy alebo brusnicovy, nie vela, za lyzicka staci
dakujem, prevonia, ale tu cibulu aj tak neprerazi :-)
dakujem, pouzila by som ta na krajanie cibule
dakujem, ze pretlak nemusi byt, som napisala hlavne kvoli tebe :-), ak nemas citronovy, daj obycajny, citronovy dostat na jar na trhoch, alebo v zahradnictvach, asi sa da aj na balkone pestovat
dakujem :-)
dakujem, bezkaj zabka ked mas kde, ja este dnes do chladnicky pre cesnak, uz ho treba minut a trochu mam pod trnkami, to len tak pre chut, ale este je v puberte :-)
dakujem, o tom tymiane som vlastne napisala to iste, ale da sa pouzit aj obycajny a mozno par kvapiek citr. stavy
neruhaj sa :-), svinky behaju, ale dive, co pekneho si si nakupila?
no ved aj bolo nacase, aj si pekne pochudla :-)
no apon ze tak, ze vedia ocenit tvoju zasluznu pracu :-)
veru neskoro, ja som teraz vo vyhode, lebo ty ked uz nebudes mat, ja este budem mat zopar listkov, ale uz nie take kvanta
bola veru, dakujem
a problem je vysvetleny, tak by to malo byt vzdy :-)
@danda3 ani ja som moc hovadzinu nemala rada, par rokov dozadu som objavila toto pomale pecenie a odvtedy ju robievam casto s roznymi bylinkami, s pivom, alebo vinom, takt robene maso je uplne makulinke, asi aj bez zubov by sa dalo jest :-), dakujem
Ďakujem Ti, milá @afataga veľmi pekne za vysoko taktné zaradenie mojej "maličkosti" do Tvojeho profi_kuchárskeho teamu. Sľubujem, že sa budem snažiť, nesklamať Tvoju dôveru "šturenú" do mňa! Maj krásne dni, plné úsmevov!
urobila si mi velku radost, jednak, ze vam chutilo a ze si sa ozvala a pekne foto ako bonus, jasne, ze si si prisposobila svojim chutiam, to pripustne :-), inak ja saturejku davam skoro vsade, kde ide vela cibule, alebo inych naduvacich potravin, ma zazracnu schopnost eliminovat meteorizmus
No vidis a ja sa zas bavim na tvojej blbosti :-)))