Foto: monty469
Nedávno som robila roládu, ktorá našim chutila, tak dnes som ju urobila opäť, ale v inej verzii. So zemiakovou plnkou, naplnenú klobáskou a obalenú Zobraziť celý popisNedávno som robila roládu, ktorá našim chutila, tak dnes som ju urobila opäť, ale v inej verzii. So zemiakovou plnkou, naplnenú klobáskou a obalenú v slaninke :-)
Suroviny
1,20 kg (pliecko, stehno) |
|
700 g |
|
220 g |
|
1 ks |
|
9 strúčikov |
|
1 ks |
|
2 čl |
|
140 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 čl |
|
Príloha: | |
|
|
|
|
Ďalšie: | |
na vymastenie |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na jeden/dva pláty a naklepeme. Potrieme prelisovaným cesnakom (6 strúčikov), osolíme, okoreníme, posypeme červenou mletou sladkou paprikou.
-
2
Zemiaky nastrúhame na jemno, vytlačíme z nich prebytočnú šťavu.
-
3
Cibuľku nakrájame nadrobno, orestujeme na bravčovej masti s jednou ČL rasce, a pridáme k zemiakom spolu s vajíčkami, hladkou múkou. Dochutíme soľou a korením, premiešame.
-
4
Plnku dáme na mäso, a do stredu plnky položíme klobásu.
-
5
Mäso zrolujeme, na vrch položíme plátky slaniny, obviažeme niťou, preložíme na bravčovou masťou vymastený pekáč, posypeme rascou, podlejeme vývarom a vhodíme tam 3 celé strúčiky cesnaku. Zakryjeme a dáme piecť. Pečieme na 220°C 30 minút, potom stíšime na 180°C a pečieme ďalších 30 minút, odokryté necháme zapiecť na 10-15 minút.
-
6
Po upečení.
-
7
Výpek cez sitko vlejeme do nádoby, prepasírujeme, necháme prevrieť, ak treba zahustíme.
-
8
Ako prílohu som zvolila tarhoňu, a paradajky opečené na olivovom oleji. Dobrú chuť!
Milá @Babkamt ďakujem ti veľmi pekne, veru chutilo všetkým :-) Krásny deň prajem
:-)
Ďakujem pekne za milé slová :-) Verím, že keď ju raz urobíš, tak určite bude chutiť, aj pri spomienkach na vojenčinu v Michalovciach:-)