Recepty, kde je cesnak
Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame
na kolieska a osmažíme
ho na oleji. Do výpeku
dáme nakrájanú cibuľu, na
kúsky nakrájané mäso,...
Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú
cibuľu, pridáme pretlačený
cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie),
opečieme,...
Kukuričná polievka
Na oleji opražíme cibuľu a prisypeme zliatu kukuricu. Po chvíli zalejeme vývarom, pridáme roztlačený cesnak...
Držková polievka
Držky dáme variť do 3 l vody. Varíme ich domäkka, spolu so špikovou kosťou, ...
Sladkokyslá rybacia polievka
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...
Husacia polievka
Trupy osolíme a posypeme rascou, zabalíme do alobalu a na pekáči opečieme.
Barania polievka s kelom
Do studenej osolenej vody dáme variť umyté baranie mäso. Neskôr pridáme umytý pokrájaný kel, celú...
Polievka z diviny s hubami
Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...
Mäsová polievka s ružičkovým kelom
Kelové ružičky očistíme, zbavíme ich zvädnutých lístkov, umyjeme, vložíme do vriacej vody a uvaríme...
Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...
Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...
Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový
základ s hríbmi.
Na bravčovej masti opečieme
cibuľku a na
záver pridáme hríby
a krátko osmažíme.
Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...
Syr so zeleninou a smotanou
Syr pokrájame na hrubšie
plátky, obalíme ich v múke
a z oboch strán krátko opečieme
na oleji, nie...
Nakladaný hermelín
Hermelíny nakrájame na
štvrtiny, pokrájame cibuľu,
cesnak a bokom v miske
zmiešame mleté čierne korenie,
čili korenie a...
Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie
a vymiešame ho vidličkou.
Prilejeme olej. Zmiešame
s preosiatou múkou a soľou.
Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre
vymiešame a natierame na
čerstvý chlieb alebo pečivo
Mäsové guľky v rajčinovej omáčke
Obidva druhy mäsa spolu
zomelieme, pridáme
zomletú cibuľu a cesnak,
vajce, osolíme, okoreníme
a posypeme nadrobno
nasekanou petržlenovou
vňaťou....
Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti,
orez pomelieme a veľký
kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší
plát....
Údený pokrm starej mamy
Údené bravčové stehno
a údené kurča uvaríme, precedíme,
vykostíme a nakrájame
na menšie kusy.
Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho
mäsa pripravíme perkelt
a podlejeme ho 1 l vody.
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme
a postrúhame alebo
pomelieme. Cibuľu nakrájame
na jemno, podusíme
na oleji, pridáme cesnak,
mäso, ...
Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.
Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...
Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...

Kurča na africký spôsob
Olúpaný banán nakrájame na kolieska a osmažíme ho na oleji. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájané mäso,...

Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...

Kukuričná polievka
Na oleji opražíme cibuľu a prisypeme zliatu kukuricu. Po chvíli zalejeme vývarom, pridáme roztlačený cesnak...

Držková polievka
Držky dáme variť do 3 l vody. Varíme ich domäkka, spolu so špikovou kosťou, ...

Sladkokyslá rybacia polievka
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Olivový olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom...

Husacia polievka
Trupy osolíme a posypeme rascou, zabalíme do alobalu a na pekáči opečieme.

Barania polievka s kelom
Do studenej osolenej vody dáme variť umyté baranie mäso. Neskôr pridáme umytý pokrájaný kel, celú...

Polievka z diviny s hubami
Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...

Mäsová polievka s ružičkovým kelom
Kelové ružičky očistíme, zbavíme ich zvädnutých lístkov, umyjeme, vložíme do vriacej vody a uvaríme...

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...

Polievka mačanka
Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...

Syr so zeleninou a smotanou
Syr pokrájame na hrubšie plátky, obalíme ich v múke a z oboch strán krátko opečieme na oleji, nie...

Nakladaný hermelín
Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a...

Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo

Mäsové guľky v rajčinovej omáčke
Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou....

Šarišská roláda
Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát....

Údený pokrm starej mamy
Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

Sikulská polievka
Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...

Kalamáre
Kalamáre nakrájame na prúžky, cibuľu a petržlenovú vňať nadrobno a cesnak na plátky.

Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...

Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

Zapekaná zelenina
Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...

Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...

Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...

Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...