Foto: Pravda: Ľuboš Pilc
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil Zobraziť celý popisLosos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (zhruba 3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko - asi 1 minútu. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky). Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi 1 minútu restujeme.
- 2
Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku. Necháme variť, až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.
- 3
Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.
- 4
Náš tip: Lososa treba pripravovať veľmi rýchlo, len 1 - 2 minútky a vybrať. Ideálne je, ak vnútri ostane krásne ružový. Losos musí mať v omáčke pevnú konzistenciu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu