Losos na cibuľovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 26. augusta 2009
Losos na cibuľovej omáčke
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc

Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil Zobraziť celý popisLosos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 strúčiky
2 ks
100 g
4 cl
1 cl
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (zhruba 3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici s troškou olivového oleja. Opekáme len veľmi krátko - asi 1 minútu. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, červenú cibuľu na plátky (polmesiačiky). Lososa vyberieme (vnútri musí byť ružový) na veľkú misu. Do výpeku dáme cibuľu a cesnak a asi 1 minútu restujeme.

  2. 2

    Pridáme hnedý cukor, sójovú omáčku, rybiu omáčku. Necháme variť, až získame hustú sirupovitú konzistenciu. Na rezančeky nakrájame jarnú cibuľku, čili papričky a nahrubo koriander. Lososa vložíme do omáčky, prehrejeme, aby sa obalil sirupom a ochutíme limetovou šťavou.

  3. 3

    Lososa vložíme na misu, prelejeme sirupovou šťavou a posypeme cibuľkou, čili papričkami a natrhaným koriandrom.

  4. 4

    Náš tip: Lososa treba pripravovať veľmi rýchlo, len 1 - 2 minútky a vybrať. Ideálne je, ak vnútri ostane krásne ružový. Losos musí mať v omáčke pevnú konzistenciu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia