Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Zobraziť celý popisTradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
100 ml
150 g
200 g
200 g
50 g
100 ml
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme všetku zeleninu a čili, pridáme šafran, zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Pridáme lúpané rajčiny, soľ, cukor, čerstvý strúhaný zázvor a pomaly varíme. Pridáme tresku nakrájanú na malé kúsky a uvaríme ju v tomatovej omáčke.

  2. 2

    Banány nakrájame na valčeky, ktoré pomaly usmažíme a ešte teplé ich roztlačíme. Vytvarujeme ich podľa formičky tak, aby z banánu vznikol košíček. Formičky dosmažíme a naplníme rybím ragú. Podávame s listovým šalátom.

  3. 3

    Náš tip: Banány musia byť ešte zelené, aby neobsahovali veľa cukru, ktorý by karamelizoval.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia