Foto: Pravda: Ľuboš Pilc
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Zobraziť celý popisTradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme všetku zeleninu a čili, pridáme šafran, zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Pridáme lúpané rajčiny, soľ, cukor, čerstvý strúhaný zázvor a pomaly varíme. Pridáme tresku nakrájanú na malé kúsky a uvaríme ju v tomatovej omáčke.
- 2
Banány nakrájame na valčeky, ktoré pomaly usmažíme a ešte teplé ich roztlačíme. Vytvarujeme ich podľa formičky tak, aby z banánu vznikol košíček. Formičky dosmažíme a naplníme rybím ragú. Podávame s listovým šalátom.
- 3
Náš tip: Banány musia byť ešte zelené, aby neobsahovali veľa cukru, ktorý by karamelizoval.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu