Pečené baklažány

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 kg
1 ks
1 strúčik
1 KL
8 PL




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni v polovici oleja. Medzitým ošúpeme rajčiny (najlepšie je ich na chvíľu namočiť do vriacej vody) a nakrájame na kocky. Cibuľu i cesnak pokrájame a zľahka opražíme zvlášť na zvyšku oleja.

  2. 2

    Pridáme rajčiny a tymian a pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Na prudkom ohni povaríme až do zhustnutia omáčky. Pridáme opečené baklažány, ochutíme soľou, korením a cukrom.

  3. 3

    Vychladnuté chutí najlepšie s celozrnným chlebom či chlebovými plackami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia