Lobster spaghetti

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Lobster spaghetti
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

4
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 g
1 ks
2 strúčiky
10 g
0,01 l
0,01 l
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Langustu uvaríme v osolenej vode maximálne 10 minút, kým chvost nezružovie. Vyberieme ho z panciera a nakrájame na kocky. Na masle orestujeme paradajky, nakrájame na drobno, pridáme čili, cesnak, podlejeme vínom, varením zredukujeme a nakoniec pridáme smotanu.

  2. 2

    Prevaríme a opäť zredukujeme. Pridáme bazalku, soľ, korenie a langustu. Špagety uvaríme al dente a pridáme do omáčky, premiešame, ozdobíme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Z langusty je najlepšie mäso z klepiet prípadne zo stredu chvosta.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia