Foto: Pravda: Ivan Majerský
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Langustu uvaríme v osolenej vode maximálne 10 minút, kým chvost nezružovie. Vyberieme ho z panciera a nakrájame na kocky. Na masle orestujeme paradajky, nakrájame na drobno, pridáme čili, cesnak, podlejeme vínom, varením zredukujeme a nakoniec pridáme smotanu.
- 2
Prevaríme a opäť zredukujeme. Pridáme bazalku, soľ, korenie a langustu. Špagety uvaríme al dente a pridáme do omáčky, premiešame, ozdobíme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Z langusty je najlepšie mäso z klepiet prípadne zo stredu chvosta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu