
Foto: Pravda: Ivan Majerský
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Langustu uvaríme v osolenej vode maximálne 10 minút, kým chvost nezružovie. Vyberieme ho z panciera a nakrájame na kocky. Na masle orestujeme paradajky, nakrájame na drobno, pridáme čili, cesnak, podlejeme vínom, varením zredukujeme a nakoniec pridáme smotanu.
- 2
 Prevaríme a opäť zredukujeme. Pridáme bazalku, soľ, korenie a langustu. Špagety uvaríme al dente a pridáme do omáčky, premiešame, ozdobíme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
 Náš tip: Z langusty je najlepšie mäso z klepiet prípadne zo stredu chvosta.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu