4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prelejeme do vývaru z kostí a nalejeme tam aj červené víno.
- 2
Osolíme a ochutíme mletým korením a cesnakom. Polievku varíme 2 – 2,5 hodiny na miernom ohni, potom ju precedíme. Ako závarku použijeme zvyšné huby, ktoré sme predtým nakrájali na plátky a osmažili na masle.
- 3
Pred podávaním vložíme huby do scedenej polievky a napokon všetko posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu