Zapekaný špenát so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

450 g
3 strúčiky
5-6 ks
2 ks
150 g
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha osolíme a dochutíme roztlačeným cesnakom. Ak sú listy príliš veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Polovicu z nich poukladáme do vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Navrstvíme ochutené špenátové listy, nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú šunku a posypeme mletým korením.

  2. 2

    Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov. Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme trocha soli a zmes nalejeme na zemiaky. Prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 °C zapekáme asi 20 minút.

  3. 3

    Potom odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút, kým zemiaky na povrchu nie sú chrumkavé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia