4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha osolíme a dochutíme roztlačeným cesnakom. Ak sú listy príliš veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Polovicu z nich poukladáme do vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Navrstvíme ochutené špenátové listy, nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú šunku a posypeme mletým korením.
- 2
Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov. Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme trocha soli a zmes nalejeme na zemiaky. Prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 °C zapekáme asi 20 minút.
- 3
Potom odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút, kým zemiaky na povrchu nie sú chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu