Postup
-
1
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.
- 2
Nakrojíme ich po dĺžke tak, aby otvor bol asi 3 cm hlboký. Do otvoru nasypeme soľ a necháme asi pol hodiny odpočinúť, aby pustili vodu.
- 3
Potom baklažány osušíme a na oleji opečieme zo všetkých strán. Naukladáme ich do zapekacej misy tak, aby otvory smerovali nahor
- 4
Na zvyšnom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, rajčiny a feferónky. Prisypeme cukor a mletú papriku, môžeme pridať aj čerstvú nakrájanú papriku.
- 5
Potom podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, až kým sa tekutina neodparí. Osolíme a okoreníme.
- 6
Náplň vložíme do otvorov baklažánov, posypeme všetko najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a v rúre rozpálenej 180°C zapekáme asi pol hodiny. Podávame s bielym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu