Imam bayildi – plnené baklažány

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

4 ks
100 ml
3 ks
4 strúčiky
2 ks
2 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

  2. 2

    Nakrojíme ich po dĺžke tak, aby otvor bol asi 3 cm hlboký. Do otvoru nasypeme soľ a necháme asi pol hodiny odpočinúť, aby pustili vodu.

  3. 3

    Potom baklažány osušíme a na oleji opečieme zo všetkých strán. Naukladáme ich do zapekacej misy tak, aby otvory smerovali nahor

  4. 4

    Na zvyšnom tuku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, rajčiny a feferónky. Prisypeme cukor a mletú papriku, môžeme pridať aj čerstvú nakrájanú papriku.

  5. 5

    Potom podlejeme vodou alebo bielym vínom a dusíme, až kým sa tekutina neodparí. Osolíme a okoreníme.

  6. 6

    Náplň vložíme do otvorov baklažánov, posypeme všetko najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou a v rúre rozpálenej 180°C zapekáme asi pol hodiny. Podávame s bielym chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia