Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, Zobraziť celý popisTradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
porcie
príprava
na 130 °C
Postup
-
1
Fazuľu najskôr uvaríme. Olej so zeleninou rozmixujeme a povaríme. Pridáme varené fazule a 40 ml vývaru z fazúľ. Varíme asi 10 minút a pridáme ryžu, priklopíme papierom na pečenie a varíme ďalších 10 minút, potom priklopíme pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 130 stupňov Celzia na 20 minút.
- 2
Hotovú ryžu roztrháme vidličkou a necháme vychladnúť. Kotletu očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na grile. Opečenú kotletu položíme na pečenú cibuľu s cesnakom. Yuku olúpeme a uvaríme v osolenej vode s pomarančovou šťavou a cibuľou.
- 3
Servírujeme s fazuľovou ryžou a dusenou yukou.
- 4
Náš tip: Fazuľová ryža (moros y cristianos) sa môže podávať aj ako samostatné bezmäsité jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu