Jogurtová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1/3 hrnčeka
3/4 hrnčeka
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    V stredne veľkom hrnci uvaríme ryžu s 2 hrnčekmi vody domäkka. Pripravíme si 4 hrnčeky horúcej vody.

  2. 2

    V ďalšom hrnci uvaríme šošovicu domäkka a do vyvarenia vody. Šošovicu pridáme do ryže.

  3. 3

    V miske rozmiešame jogurt, vajíčka a múku. Prilejeme trochu vody a vytvoríme masu riedkej konzistencie. Tú pomaly nalejeme do ryže so šošovicou a premiešame.

  4. 4

    Pridáme olej, cesnak a dostatok pripravenej horúcej vody, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.

  5. 5

    Povaríme 10 minút a pridáme soľ a sušenú mätu. Podávame teplé s chlebom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia