Foto: Pravda: Ivan Majerský
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky ingrediencie zmiešame a necháme odstáť 2 až 3 hodiny. Do marinády vložíme na niekoľko hodín krevety. Pred grilovaním očistíme ulitu a opäť na chvíľu vložíme do marinády.
- 2
Pripravíme si sporákový gril, alebo môžeme použiť funkciu gril na rúre.
- 3
Grilujeme len veľmi krátko, kým kreveta nezružovie na povrchu a vo vnútri je biela, teda približne 3 minúty z každej strany.
- 4
Náš tip: Krevety sa predávajú zmrazené olúpané alebo neolúpané, predvarené. Stačí preto veľmi krátka tepelná úprava. Nelúpané krevety sa nechajú čiastočne rozmraziť, potom sa im ľahko dá odstrániť hlavička s čiernymi očkami. Odstránime aj čierne črievko pod hlavičkou, nožičky a odlúpneme obal, ale chvostík ponecháme – krevety zaň možno uchopiť pri jedle. Alebo krevety možno podávať nelúpané a zábavu s odstraňovaním uvedených častí ponechať hosťom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu