Grilované krevety

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Grilované krevety
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

4
porcie
120-180 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
2-3  strúčiky
2-3 ks
2,5 cm
2 stonky
5 PL




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame a necháme odstáť 2 až 3 hodiny. Do marinády vložíme na niekoľko hodín krevety. Pred grilovaním očistíme ulitu a opäť na chvíľu vložíme do marinády.

  2. 2

    Pripravíme si sporákový gril, alebo môžeme použiť funkciu gril na rúre.

  3. 3

    Grilujeme len veľmi krátko, kým kreveta nezružovie na povrchu a vo vnútri je biela, teda približne 3 minúty z každej strany.

  4. 4

    Náš tip: Krevety sa predávajú zmrazené olúpané alebo neolúpané, predvarené. Stačí preto veľmi krátka tepelná úprava. Nelúpané krevety sa nechajú čiastočne rozmraziť, potom sa im ľahko dá odstrániť hlavička s čiernymi očkami. Odstránime aj čierne črievko pod hlavičkou, nožičky a odlúpneme obal, ale chvostík ponecháme – krevety zaň možno uchopiť pri jedle. Alebo krevety možno podávať nelúpané a zábavu s odstraňovaním uvedených častí ponechať hosťom.

Diskusia k receptu

Vymazať
jurajd
Niečo podobné, ale bez citrónovej šťavy som pripravil v sobotu na vonkajšom grile, nakoniec, keď boli krevety hotové som ich pokvapkal sojovou omáčkou. Super odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia