Marinovaná pražma v limetkovej šťave

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
Marinovaná pražma v limetkovej šťave
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Zobraziť celý popisTradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
10 g
1 ks
80 ml
Salsa pikante:
50 g
100 g
3 strúčiky
30 g
30 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Rybu očistíme, vyfiletujeme a nakrájame na tenké plátky. Plátky osolíme a naložíme do limetkovej šťavy asi na 40 minút. Rybu vyberieme z limetkovej marinády, necháme odkvapkať, zalejeme olejom a pridáme nasekaný koriander. Omáčka: Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, papriku a čili papričky. Pridáme lúpané rajčiny, nastrúhaný zázvor a pomaly varíme asi 1,5 hodiny.

  2. 2

    Rozmixujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a prepasírujeme. Plátky marinovanej ryby dáme na tanier, pokvapkáme paprikovou omáčkou a posypeme pečeným sezamom. Ozdobíme miešaným šalátom a mladou cibuľkou.

  3. 3

    Náš tip: Toto jedlo môžeme pripraviť aj z iných rýb, kreviet alebo aj z chobotnice.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia