Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch
Foto: Pravda: Ľuboš Pilc
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil Zobraziť celý popisLosos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety z ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán veľmi rýchlo, aby sme rybu nevysušili. Špenát veľmi krátko sparíme na troške oleja alebo masla a ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom.
- 2
Zemiaky vopred uvarené v šupe nakrájame na hrubšie kolieska. Môžeme rýchlo ugrilovať priamo s rybou. Na tanier poukladáme opečené zemiaky, na ne dáme sparený špenát a filet ryby. Polejeme rozpusteným maslom.
- 3
Náš tip: Ak do špenátu pridáme smotanu alebo tavený syr, jedlo bude úžasné a veľmi chutné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu