Postup
-
1
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.
- 2
Pásiky opláchneme pod vodou a osušíme. Tak odstránime ich horkú chuť. Potom baklažán okoreníme grilovacím korením a dáme do chladničky.
- 3
Vylúpané krevety opečieme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný cesnak, podlejeme vínom, odstavíme
- 4
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme štipku soli, keď mlieko začne vrieť, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a chvíľku povaríme.
- 5
Odstavíme a zmes rozšľaháme ponorným mixérom a precedíme cez sitko. Uvarené zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme maslo, rozšľahanú vňať. Spolu zmes rozmixujeme na kašu a dochutíme soľou.
- 6
Baklažán opečieme na rozohriatej panvici a podávame s krevetami a s pyré
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu