Zajac plnený šalviou a hríbmi

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 kg
150 g
3 strúčiky
4 ks
400 ml
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na kuchynskú dosku. Plnka: polovicu hríbov očistíme a nakrájame. Vo vhodnej nádobe ich zmiešame s parmezánom, vajcami a niekoľkými nasekanými šalviovými listami. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme nakrájanými šalviovými listami a rovnomerne natrieme plnkou. Zajaca zošijeme kuchynskou niťou a položíme ho na plech s malým množstvom oleja, 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a šalviou.

  2. 2

    Polejeme trochou bieleho vína a vložíme do stredne teplej rúry. Pečieme asi hodinu. Počas pečenia mäso niekoľkokrát polievame vínom. Medzitým nakrájame zvyšné hríby na polovice alebo štvrtiny, dáme ich na panvicu s 2 PL oleja, pretlačeným strúčikom cesnaku a pražíme na miernom plameni asi 5 minút. Potom ich osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným petržlenom.

  3. 3

    Upečené mäso vytiahneme z rúry, položíme na tácku a necháme asi 10 minúť stáť. Medzitým do šťavy z mäsa pridáme nakrájané hríby. Upečeného zajaca nakrájame na plátky, dáme na taniere, polejeme omáčkou a podávame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre