
Foto: Pravda: Ivan Majerský
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zobraziť celý popisKarfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme soľ, čierne korenie, vajcia, cesnak, zázvor, majorán, mlieko a hladkú múku.
- 2
Do pripravenej hmoty pridáme na malé kúsky nakrájaný karfiol. Na rozohriatom tuku vyprážame placky.
- 3
Náš tip: Placky nemusia byť len zemiakové či karfiolové, ich chuť zlepší napríklad tekvica.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu