Bavorské karfiolové placky

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Bavorské karfiolové placky
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Zobraziť celý popisKarfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
800 g
400 g
2 strúčiky
 štipka
 štipka
2 dl
2 dl




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme soľ, čierne korenie, vajcia, cesnak, zázvor, majorán, mlieko a hladkú múku.

  2. 2

    Do pripravenej hmoty pridáme na malé kúsky nakrájaný karfiol. Na rozohriatom tuku vyprážame placky.

  3. 3

    Náš tip: Placky nemusia byť len zemiakové či karfiolové, ich chuť zlepší napríklad tekvica.

Diskusia k receptu

Vymazať
nyja
Milá redakcia, zdá sa mi, že veta v bode 3 nie je celkom na mieste, vzhľadom k tomu, že v bode 2 píšete o pridaní karfiolu a je to aj v nadpise. Nechceli ste to mať v znení "Placky nemusia byť len zemiakové či karfiolové, ich chuť zlepší napríklad tekvica. ?