Recepty, kde je cesnak
Granatír Starej mamy
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. A snažím sa ho robiť tak ako ho robievala...
Šišky s mäsovou plnkou /fotorecept/
Tento recept mám od bývalej susedky mojej mamky. Pôvodne mal slúžiť na zúžitkovanie vareného mäsa z polievky....
Caesar šalát trochu inak
Do mixera dame olivy, cesnak, horčicu, worčester , citronovu štavu a trochu medu. Dobre zmixujeme a...
Tofu ako paprikovaný bôčik
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky. Najmä syn sprace celý kus...
Prívarok zo zelených strúčkov
Toto je tiež klasika, ale mám rada prívarky, najmä stručkové, takže jeden ponúkam.
Bravčové pečené podľa mňa
toto sa pečie samo. Popri tom som stihla poupratovať celý byt a ešte aj na Varechu...
Sedliacky hrniec I
Jeden z mojich obľúbených klasických receptov na sedliacky spôsob. Mám rád takéto
jednohrncové recepty nielen preto,...
Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom,
moj najnovsi vymysel...
Tatársky biftek
Recept, ktorý si pamätám z čias, keď sme ako študenti s pár korunami vo vrecku išli do...
Tatarák zo sviečkovice
Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno (ak máte trpezlivosť, mäso...
Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...
Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....
Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....
Francúzska cibuľová polievka
Cibuľu si očistíme a ostrým nožom nakrájame na krúžky. Čím budú krúžky tenšie, tým bude...
Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...
Údené krídelká na kyslej kapuste
Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká....
Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...
Špenátová polievka
Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo...
Jarný šalát s jogurtom
Jogurt zmiešame s majonézou, majoránom, horčicou, medom a pokrájanou jarnou cibuľkou. Syr nakrájame...
Pečený bravčový bôčik a prívarok z kyslej kapusty
Nemáte niekto, prosím Vás, kontakt na Dr. Bukovského?Rád by som mu poslal tento recept aby si obohatil...
Fazuľový prívarok zo suchej fazule
Do vody z uvarenej klobásky večer namočíme fazulu. Na druhý deň fazulu varíme spolu s novým...
Tekvicový dressing
V mrazničke mi "prekážala" od jesene postrúhaná tekvica tak som ju využil.
Pečená paprika s bryndzou
Už nejaký čas som pokukovala po červených paprikách v hypermarketoch, kápie som však hľadala márne...
Zapečený baklažán s mozzarellou
Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel...
Zapečené cestoviny so špenátom
Toto je x-tá variácia na moju obľúbenú tému - zapečené cestoviny.
Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...
Cesnakové rezne
Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo...
Chutné, rýchle a lacné kuracie prsia
Umyté, vysušené a na plátky nakrájané kuracie prsia okoreníme grilovacím a chili korením.
Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke
Paradajky umyjeme, odkrojíme vršok a vyberiem dužinu. Medzitým si nakrájame cibuľku opečieme na
oleji, ...
Párty ježko
Tohto ježka pripravujem na rôzne párty už veľmi dlho a stále sa teší veľkej obľube, pretože...
Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...
Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Granatír Starej mamy
Toto je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. A snažím sa ho robiť tak ako ho robievala...

Šišky s mäsovou plnkou /fotorecept/
Tento recept mám od bývalej susedky mojej mamky. Pôvodne mal slúžiť na zúžitkovanie vareného mäsa z polievky....

Caesar šalát trochu inak
Do mixera dame olivy, cesnak, horčicu, worčester , citronovu štavu a trochu medu. Dobre zmixujeme a...

Tofu ako paprikovaný bôčik
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky. Najmä syn sprace celý kus...

Prívarok zo zelených strúčkov
Toto je tiež klasika, ale mám rada prívarky, najmä stručkové, takže jeden ponúkam.

Bravčové pečené podľa mňa
toto sa pečie samo. Popri tom som stihla poupratovať celý byt a ešte aj na Varechu...

Sedliacky hrniec I
Jeden z mojich obľúbených klasických receptov na sedliacky spôsob. Mám rád takéto jednohrncové recepty nielen preto,...

Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...

Tatársky biftek
Recept, ktorý si pamätám z čias, keď sme ako študenti s pár korunami vo vrecku išli do...

Tatarák zo sviečkovice
Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno (ak máte trpezlivosť, mäso...

Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...

Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....

Mortadella
Mäso pomelieme, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť na 12 hodín....

Francúzska cibuľová polievka
Cibuľu si očistíme a ostrým nožom nakrájame na krúžky. Čím budú krúžky tenšie, tým bude...

Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...

Údené krídelká na kyslej kapuste
Potrebovala som navariť veľmi rýchlo, pretože som sa zdržala na nákupoch a zbadala som údené krídelká....

Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme...

Špenátová polievka
Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo...

Jarný šalát s jogurtom
Jogurt zmiešame s majonézou, majoránom, horčicou, medom a pokrájanou jarnou cibuľkou. Syr nakrájame...

Pečený bravčový bôčik a prívarok z kyslej kapusty
Nemáte niekto, prosím Vás, kontakt na Dr. Bukovského?Rád by som mu poslal tento recept aby si obohatil...

Fazuľový prívarok zo suchej fazule
Do vody z uvarenej klobásky večer namočíme fazulu. Na druhý deň fazulu varíme spolu s novým...

Tekvicový dressing
V mrazničke mi "prekážala" od jesene postrúhaná tekvica tak som ju využil.

Pečená paprika s bryndzou
Už nejaký čas som pokukovala po červených paprikách v hypermarketoch, kápie som však hľadala márne...

Zapečený baklažán s mozzarellou
Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel...

Zapečené cestoviny so špenátom
Toto je x-tá variácia na moju obľúbenú tému - zapečené cestoviny.

Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...

Cesnakové rezne
Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo...

Chutné, rýchle a lacné kuracie prsia
Umyté, vysušené a na plátky nakrájané kuracie prsia okoreníme grilovacím a chili korením.

Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke
Paradajky umyjeme, odkrojíme vršok a vyberiem dužinu. Medzitým si nakrájame cibuľku opečieme na oleji, ...

Párty ježko
Tohto ježka pripravujem na rôzne párty už veľmi dlho a stále sa teší veľkej obľube, pretože...

Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje