Kráľovské rizoto

redakcia - fotkaredakcia, 10. júna 2010
Kráľovské rizoto
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
100 g
500 g
1 ks
3 strúčiky
2 PL
100 g
400 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Hlivu očistíme a pokrájame na rezance. Na masle udusíme cibuľu, pridáme cesnak, pokrájanú hlivu, soľ, mleté čierne korenie a dusíme.

  2. 2

    Pridáme uvarenú ryžu, zelený hrášok, kečup a smotanu. Na rizoto poukladáme prekrojený hermelín a zapečieme.

  3. 3

    Náš tip: Konzumácia hlivy ustricovej priaznivo ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi, zvyšuje odolnosť proti infekciám, zvyšuje tvorbu červených krviniek mimo kostnej drene. Pomáha aj proti zápalovým ochoreniam.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Ten hermelín navrchu je ozaj ako královská koruna, a celý recept je oživenie obyčajného rizota. Ćo sa týka hlivy, tak tťá veru má na zdravie kladný účinok v mnohom.
Vymazať
m513
Vyzerá to dobre tak to idem vyskúšať už aj sa mi dusí hliva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia