Foto: egreska
Včera sa nám pošťastilo nájsť dva krásne šampióny..
Postup
-
1
Taketo krásne kúsky sa nam podarilo najsť..
-
2
Šampiony pokrajajte na platky a poduste na kvapke oleja, kym sa voda nevyparí ,osolíme ,okoríme ako vraví kuchar Vincenzo :-))
-
3
Mne to nedalo ho nakrajat, tak som ho nechala takto v celku a pekne do hneda sa opiekol -hotové vyberieme na tanier a do vypeku hodíme nakrajany cesnak..
-
4
Pridame špenat ,ochutíme solou ,korením a dusíme kym sa nevyparí všetka voda..
-
5
Lístkové cesto si rozdelíme na polovice,vyvalkame (nie moc na tenko) a z každej vykrojíme kruh -ja som si pomohla pokrievkou
-
6
Jedno cesto dame na plech navrstvíme špenat -pri okraji nechajte asi 2 cm volné
-
7
Posypeme syrom
-
8
Navrstvíme huby -mali by byt bez štavy
-
9
Znovu posypeme syrom
-
10
Prikryjeme druhym platom cesta,potrieme vajičkom a popichame nožom -kraje dobre zlepíme
-
11
Pečieme na 180 st asi 30 minut
-
12
My sme ho mali na obed spolu s miešanym šalatom
@alzbetka presne nam to pripomenulo chuť bedle,takže ak nejake najdeme tak to určite urobím aj z nich ..
@sracz díky za vyčerpávajuci komentar ,to je smola že nemožeš vybehnut do hory,ale nevadí aj s kupenými to bude určite dobre,ale dnes som ho robila pre velky uspech znovu s tym vačším šampionom a zhodli sme sa, že tieto lesne šampiony chutia úplne inak ako z obchodu,ovela ovela lepšie,maju taku vyraznejšiu hubovu chut...
Nikdy by ma nenapadlo, že sú to šampiňóny :-)
Podľa mňa, keď sa niečo volá koláč, tak by to malo byť sladké, ale toto nie je koláč, to je umelecké dielo a to môže byť aj slané :-)