V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže príprava bola jednoduchá a rýchla. Jednoducho MŇAM.
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme tagliatelle. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo, olivový olej, pridáme cesnak nakrájaný na drobno. Keď sa maslo roztopí a cesnak prehreje, pridáme natrúhaný muškátový oriešok - podľa chuti.
- 2
Pridáme pokrájaný listový špenát, podusíme cca 5 minút. Neprikrývame, musí sa vypariť voda zo špenátu. Potom osolíme, okoreníme, prilejeme smotanu. Pridáme mascarpone a trošku vody z cestovín - cca 2 PL. Premiešame a ešte minútku slabo povaríme.
- 3
Tagliatelle zmiešame s omáčkou, posypeme parmezánom a podávame. najlepšie s pohárom kvalitného bieleho :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu