Stehno z morky plnené bylinkami fotorecept

babidka - fotkababidka, 3. júna 2010
Stehno z morky plnené bylinkami (fotorecept)
Foto: babidka

Morky chováme už niekoľko rokov .Mäso z morky má jedinečnú chuť a naučila som sa ho pripravovať rôznymi spôsobmi . Jeden z mojích obľúbených Zobraziť celý popisMorky chováme už niekoľko rokov .Mäso z morky má jedinečnú chuť a naučila som sa ho pripravovať rôznymi spôsobmi . Jeden z mojích obľúbených si môžte skúsiť aj vy.

3-4
porcie
25 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
Plnka :
6-8 ks
3-4 PL
2 PL
100- 150 g
3-4  strúčiky
Zelenina:
2-3 ks
150-200 g
200 g
2 PL
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Vrchné stehno z morky vykostíme a stiahneme z neho kožu . Domáce morky majú kožu hrubšiu a niekomu sa zdá nechutná , preto ja kožu dávam dole . Dám ju potom do pekáča k mäsu aby bola šťava hutnejšia . Mäso osolíme , okoreníme . Petržlenovú vňať, šalviové a tymianové lístky nasekáme , pridáme cesnak nakrájaný na drobno /alebo ho roztlačíme/ a zmiešame s lyžicou oleja . Touto zmesou natrieme mäso - iba z vnútornej strany . Bylinky môžete použiť rôzne - niekedy dám bazalku , oregáno , alebo rozmarín , petržlen a saturejku- podľa toho , čo mám prave na záhonoch . Keď použijete sušené bylinky , tak ich dajte trochu menej .

    Stehno z morky plnené bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na hranolčeky a pokladieme na mäso .Slaninu môžete pokrajať aj na plátky , ale na reze ju potom nevidno .Hranolčeky robia krajšiu štruktúru na reze .Mäso zavinieme a zopneme ihlicami na závitky alebo špajľou .Pár plátkov slaniny dáme aj na povrch mäsa . Dáme do rímskeho hrnca alebo do pekáča s vrchnákom / napr .do misky z jenského skla/ . Pridáme pár vetvičiek byliniek a pokrájanú mladú cibuľku. Dáme piecť do rúry .

    Stehno z morky plnené bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si zeleninu . Baklažán pokrájame na plátky , posolíme a necháme odležať asi pol hodiny . Potom ho opláchneme , poutierame papierovou utierkou a môžeme ho opiect na sucho na teflónovej panvici alebo poopekať na grile .My ho takto máme najradšej . Ale môže sa použiť aj bez opekania . Cukinu aj mrkvu pokrájame na hranolky .Možeme pridať aj dobre umyté , neošúpane nové zemiaky alebo inú sezónnu zeleninu /brokolicu , patizón , mladý hrášok , mladú fazuľku/ . Asi 20 minút pred dopečením k mäsu pridáme nakrájanú zeleninu a bylinky .

    Stehno z morky plnené bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení necháme aspoň 15-20 minút mäso odpočinúť a až potom krájame na porcie . Zeleninu podávame ako prílohu . Pre väčších jedákov pripravíme ešte opekané zemiaky alebo ryžu . Dĺžku pečenia udávam iba orientačne , každá rúra pečie " po svojom"...

    Stehno z morky plnené bylinkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
stehná z morky rpbievam veľmi rada. Pekný recept:)
2010
to musi byt uplne super,
odkladam do KK
dakujem
evusik
vyzerá to tak profesionálne, ako od šéfkuchára, krása :-)
babidka
s bylinkami síce netreba šetriť ale je dôležité , aby sa nedalo tých byliniek príliš veľa druhov aby sa chute "nebili" . Rozmarín alebo kôpor su take výrazné , ze k nim pridávam iba petržlen a saturejku .Šalvia zasa ladi s tymianom a petržlenom , bazalka s majoránom alebo oreganom ,mäta iba s medovkou .....kombinácii je veľa.
hkbarbie
@babidka ked tvoj vnuk uvidel fotku tak vyhlasil "wow, to je kolacik? vyzera delicious!" Ked som mu povedala, ze je to masko, tak povedal, ze aj tak to je dobre. Mam uvarit, tak asi az u teba :-) U nas sa da kupit iba cela 5 kg morka :-) Ale musi to byt vyborne. Uz sa tesim!
evas13
Práve som kúpila tri balíky stehien z morky a vidín, že jedno padne v nedeľu na tento recept. Vďaka babitka.
babav
Naozaj profesionalne! Prilezitostne vyskusam tvoj recept@babidka.Pomlete morcacie prsia pouzivam dost
casto ako nahradu za hovadzie maso ,hlavne do
chili ,fasirky a plnenej papriky.Je zdravsie ,hlavne ked su
morky chovane volne ,ako tie tvoje.
ludka10
..práve dnes som kúpila morčacie stehno a urobím ho určite podľa Tvojho receptu, ďakujem za nápad, vyzerá to vynikajúco..
garanco
Recept je originálny, vyzerá veľmi dobre, určite chutí fajnovo. Istotne ho vyskúšam. Cením si aj Tvoje rady k bylinkám. Ja ich pestujem v záhradke, ale mnohokrát sa obávam, aby som ich chute neprekombinovala. Ďakujem za rady!
babidka
Miska , to ma tesi :-) je to take jemne , aj detom to chuti , mozno bude aj tvojim:-)
alena45
morčacie stehno som kúpila prvýkrát, a našťastie som mala v mojej KK už dávnejšie uložený Tvoj recept. Veľmi chutné, mäso šťavnaté a dobre ochutené, a aj zelenina super. Robila som na obyčajnom pekáči, celú dobu pečenia som mala na ňom iba jemne položený alobal,
Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia