Zapečený plnený baklažán

Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 4. júna 2010
Zapečený plnený baklažán
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 ks
400 g
1 ks
4 strúčiky
400 g
2 ks
2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.

  2. 2

    Mäsovú plnku pripravíme z mletého mäsa, ktoré vymiešame s ostatnými ingredienciami.

  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňov Celzia asi 20 minút, tesne pred dokončením posypeme syrom a zapečieme do zlatohneda.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Podobne ako baklažán môžete naplniť aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad cukiny, tekvičky alebo patizóny. Plnka nemusí byť mäsová, môžete skúsiť hubovú alebo len syrovú náplň.

Diskusia k receptu

kittys
Toto som už kedysi robila, je to super!!! muísm znova spraviť, tieto letné mňamka milujem a dajú sa robiť aj v zime:-)))))
danenka
Tento recept som si uložila aj ja, my mame radi baklažán keď je dobre pripravený, mňam :)
22janka22
Počula som, že baklažán treba po osolení nechať odtiecť z horkej šťavy. V tomto prípade to nie je potrebné?
opica
chcela by som sa opytat ci ten baklazan netreba ocistit od supky.nebude to s tou supkou horke?
vcelka
Určite nebude. Však akékoľvek balkánske jedlo (tam sa baklažánuje vo veľkom) a je tam vždy aj šupka.
chorvatka
Ta supka vlasne tvori "misku" tej zapecenej zmesi ci duzine baklazanu. je to dobré aj s jahnacinou , ryzou a rajcinami na grecky sposob : Dobru chut !
janocka84
ulozene a zajtra sa ide na to :D baklazan idem robit prvy krat, tak dufam, ze sa vydari :D
daewootn
...chutné jedlo, krátky výklad foto na 1*...príjemný deň...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia