Zapečený plnený baklažán

Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 4. júna 2010
Zapečený plnený baklažán
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

2 ks
400 g
1 ks
4 strúčiky
400 g
2 ks
2 PL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.

  2. 2

    Mäsovú plnku pripravíme z mletého mäsa, ktoré vymiešame s ostatnými ingredienciami.

  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňov Celzia asi 20 minút, tesne pred dokončením posypeme syrom a zapečieme do zlatohneda.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Podobne ako baklažán môžete naplniť aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad cukiny, tekvičky alebo patizóny. Plnka nemusí byť mäsová, môžete skúsiť hubovú alebo len syrovú náplň.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Zapekané, Lacné jedlá z Pravdy

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto som už kedysi robila, je to super!!! muísm znova spraviť, tieto letné mňamka milujem a dajú sa robiť aj v zime:-)))))
Tento recept som si uložila aj ja, my mame radi baklažán keď je dobre pripravený, mňam :)