Zapečený plnený baklažán
Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 4. júna 2010
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 4. júna 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.
- 2
Mäsovú plnku pripravíme z mletého mäsa, ktoré vymiešame s ostatnými ingredienciami.
- 3
Pečieme pri 180 stupňov Celzia asi 20 minút, tesne pred dokončením posypeme syrom a zapečieme do zlatohneda.
- 4
NÁŠ TIP: Podobne ako baklažán môžete naplniť aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad cukiny, tekvičky alebo patizóny. Plnka nemusí byť mäsová, môžete skúsiť hubovú alebo len syrovú náplň.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu