Tento recept máme vo svojom rodinnom "archíve" už strašne dávno, mamina to opísala ešte za totáča z rakúskej telky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si uvaríme špagety, stačí cca 8 min., nacháme vychladnúť.
- 2
Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájané hovädzie mäso a podusíme skoro do mäkka.
- 3
Pridáme bravčové mäso na kocky a ešte neskôr tiež na kocky pokrájané jabĺčka (komu vadia šupky, nech si ich ošúpe). Všetko dodusíme do mäkka, ale tak, aby jabĺčka neboli úplne rozvarené. Ja všetko varím od oka, takže tie presné minutáže fakt neviem :-(
- 4
Nakoniec zahustíme kečupom, dochutíme pretlačeným cesnakom a soľou.
- 5
Medzitým si pripravíme placky zo špagiet. Do vychladnutých špagiet primiešame vajíčka, postrúhaný eidam a vegetu. Dobre rozmiešame a do rozpáleného oleja lyžicou vkladáme placky asi veľkosti dlane. Pečiem z oboch strán do zlatista. Placky ostanú na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkké.
- 6
Na tanier dáme každému 2-3 placky, na ne zmes mäsa a jabĺčok a posypeme parmezánom.
- 7
Ináč placky sa dajú jesť aj studené, takže ak ich urobíte aj viac, určite sa nestratia :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu