Foto: alexdidi
Pór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej polievky existuje množstvo receptov a niekoľko je aj Zobraziť celý popisPór je moja obľúbená zelenina a pripravujem ho často na rôzne spôsoby. Aj na prípravu pórovej polievky existuje množstvo receptov a niekoľko je aj v mojom repertoári. Na tento recept som sa inšpirovala fr.cibuľovou polievkou a keďže výsledok nás milo prekvapil, zaraďujeme ju pomerne často do nášho jedálnička.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle a oleji orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita, zalejeme malým množstvom vývaru a vymixujeme.Slúži na zahustenie a dochutenie polievky namiesto múky.
-
2
Pridáme pór pokrájaný na kolieska, vývar, vegetu, soľ, čierne korenie a varíme do mäkka.
-
3
Na oleji opečieme šikmé kolieska mrkvy a pridáme do hotovej polievky.
-
4
Bagetu porežeme na šikmo, opečieme z oboch strán na malom množstve oleja a potrieme cesnakom. Posypeme strúhaným syrom a dáme chvíľu zapiecť, kým sa syr roztopí.
-
5
Polievku v tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zapečenou bagetou.
Diskusia k receptu