Foto: enerrgizer
ľahké, zdravé a vynikajúce...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Namočíme si rímsky hrniec, prípadne môžme použiť aj zapekaciu misku. Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu, paradajky a mozarellu nakrájame na kolieska. Cesnak na drobno...
-
2
...do rímskeho hrnca na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom, paradajky budú púšťať šťavu a olivový olej bude stúpať na vrch cez všetky vrstvy v hrnci a krásne nám ich ochutí. Na cibuľu dáme drvené, lúpané paradajky ochutené cesnakom. Na túto zmes rozdrobíme balkánsky syr a natrháme čerstvú bazalku. Solíme opatrne, niektoré syry sú dosť slané. Syr zakryjeme nakrájanými paradajkami...
-
3
...postupne vrstvíme všetky ingrediencie, poslednou sú nakrájané paradajky. Z korenín používame len soľ a z byliniek len bazalku. Paradajky s bazalkou, olivovým olejom a soľou nám dajú nezabudnuteľnú chuť a krásnu vôňu. Rímsky hrniec vkladáme vždy do studenej rúry...pečieme pri teplote 190°C asi hodinu, posledných 10min. odkryté...
-
4
...ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame s bielym pečivom...dobrú chuť
syr a paradajky ... skvostná kombinácia ... ale nemám rímsky hrniec ... :(