Grécke bujurdi fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 31. mája 2010

ľahké, zdravé a vynikajúce...

3-4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

6-8 ks
2 ks
200 g
1 ks
2-3 PL
2 ks
6-8 strúčikov




Postup

  1. 1

    Namočíme si rímsky hrniec, prípadne môžme použiť aj zapekaciu misku. Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu, paradajky a mozarellu nakrájame na kolieska. Cesnak na drobno...

    Grécke bujurdi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...do rímskeho hrnca na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom, paradajky budú púšťať šťavu a olivový olej bude stúpať na vrch cez všetky vrstvy v hrnci a krásne nám ich ochutí. Na cibuľu dáme drvené, lúpané paradajky ochutené cesnakom. Na túto zmes rozdrobíme balkánsky syr a natrháme čerstvú bazalku. Solíme opatrne, niektoré syry sú dosť slané. Syr zakryjeme nakrájanými paradajkami...

    Grécke bujurdi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...postupne vrstvíme všetky ingrediencie, poslednou sú nakrájané paradajky. Z korenín používame len soľ a z byliniek len bazalku. Paradajky s bazalkou, olivovým olejom a soľou nám dajú nezabudnuteľnú chuť a krásnu vôňu. Rímsky hrniec vkladáme vždy do studenej rúry...pečieme pri teplote 190°C asi hodinu, posledných 10min. odkryté...

    Grécke bujurdi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame s bielym pečivom...dobrú chuť

    Grécke bujurdi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

michsamant
balkansky syr neviem ci zozeniem, ktory by sa k nemu dal prirovnat ako nahrada? inak lakaveee
enerrgizer
feta, alebo akýkoľvek iný...mali tam byť 3 druhy syra, takže daj tie, ktoré máš najradšej...
honestka
tolko lakavych veci a toto iste vyskusam ale pockam si na dobre paradajky nie tieto vodvo-sklenikove. dalsie yummy papanicko!
enerrgizer
paradajky ako jedna z mála zelenín dozrieva aj po zbere, a ja si ich nechávam dozrieť. A z tými vodovo-skleníkovými by to nechutilo, to máš pravdu. Ak nemáš úplne zrelé paradajky, pomôže im lyžica kryštálového cukru, vytiahne to z nich pri pečení chuť....
klaura
to môže byť dobréééé :)
syr a paradajky ... skvostná kombinácia ... ale nemám rímsky hrniec ... :(
tinca
ďalší dobrý receptík, ukladám do KK
babav
To je krasa,tesim sa na vynimocnu kombinaciu chuti!
uvarsisam
mňam, len neviem to uložiť do "mojej knihy" ešte som tu neukladal recepty.
zitar
uvarsisam, pri každom recepte vpravo hore, máš napísané: Tento recept a veľkým VYTLAČIŤ a pod tým Pridaj do svojej kuchárskej knihy a tam klikneš mišou a už máš svoju kuchársku knihu, kde si potom nájdeš všetky recepty, ktoré si si tam uložil
marianne69
....nema chybu tento receptik,len nie je to vela piect hodinu?Ale spavim ho urcite(KK)..
enerrgizer
ďakujem ... @marianne69 robil som to v rímskom hrnci a ten nesmie ísť do vyhriatej rúry. Majú tam byť tri druhy syra a ich chute sa musia prepojiť, vtedy je to výborné ...takže hodinka je tak akurát :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia