Karfiolové placky

Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 8. júna 2010
Karfiolové placky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
6 PL
1 PL
6 PL
2 ks
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Surový karfiol umyjeme, na hrubom strúhadle nastrúhame. Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku, strúhanku, mlieko, žĺtky, najemno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a soľ a korenie dobre vymiešame a pridáme ku karfiolu.

  2. 2

    Nakoniec pridáme sneh. Vyprážame menšie placky. Podávame s varenými zemiakmi alebo pyré.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Placky vyprážajte v rozpálenom tuku, nebojte sa použiť ani kvalitnú bravčovú masť. Neprepaľuje sa a je lepšia ako rastlinný tuk.

Diskusia k receptu

evanaaa
karfiolové placky som robila, ale karfiol som si trochu predvarila, tak sa mi to zdá lepšie.Ináč to robím podobne, iba cesnak som nedala.
enge149
karfiol je zdravý dá sa použiť ja na 1OO spôsobov,je to zelenina s protirakovinovými účinkami/aj kel,kapusta a brokolica/je teraz sezóna tak do toho..len tá cena by mohla byť nižšia,však...
sherin
je to velmi zaujimavy recept, co myslis placky sa daju piect aj na plechu, aby bolo menej tuku ?
22janka22
V chladničke mi leží karfiól a zazerá na čerstvo pripravené francúzske zemiaky, idem mu povedať, že je na rade :-)
brigita
Tento recept robím roky a je výborný, netreba karfiol variť, stačí nastrúhať, ďakujem za pripomenutie bude zajtra na obed.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia