Foto: alexdidi
Tento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička.Aj názov receptu som ponechala podľa nej.Uvádzam ho ako ďalší recept na rýchle, jednoduché, ale pritom zaujímavé Zobraziť celý popisTento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička.Aj názov receptu som ponechala podľa nej.Uvádzam ho ako ďalší recept na rýchle, jednoduché, ale pritom zaujímavé a naozaj veľmi chutné spracovanie vareného hovädzieho mäsa.Poslúži hlavne tam,kde sa zvykne variť nedeľná hovädzia polievka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si uvaríme dobrú hovädziu polievku.Varíme pomaly a dlho 2-3 hodiny.Dobre mäkké mäso pokrájame na malé kúsky. Zemiaky ošúpeme a porežeme na malé kocky.
- 2
Na masti alebo oleji podusíme cibuľu porezanú na drobno a pridáme pretlačený cesnak.Odstavíme. Keď mierne vychladne, pridáme papriku, korenie, bujón, zemiaky, podlejeme malým množstvom vody a uvaríme do mäkka.
- 3
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mäso, stále miešame a ešte chvíľu varíme, aby sa všetko prepojilo, časť zemiakov sa rozvarí a guláš zahustí. Ak nebudeme podávať deťom,pridáme aj chilli papriku.Výborne chutí aj pikantný. Pozor však - deti tento guláš milujú. Guláš musí byť hustý, bez vody.
- 4
Ako príloha sa hodí niečo kyslé: uhorky, čalamáda a pod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu