Guláš na husto

alexdidi - fotkaalexdidi, 1. júna 2010
Guláš na husto
Foto: alexdidi

Tento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička.Aj názov receptu som ponechala podľa nej.Uvádzam ho ako ďalší recept na rýchle, jednoduché, ale pritom zaujímavé Zobraziť celý popisTento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička.Aj názov receptu som ponechala podľa nej.Uvádzam ho ako ďalší recept na rýchle, jednoduché, ale pritom zaujímavé a naozaj veľmi chutné spracovanie vareného hovädzieho mäsa.Poslúži hlavne tam,kde sa zvykne variť nedeľná hovädzia polievka.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 kg
1 ks
6 strúčikov
1 PL
2 kocky
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme dobrú hovädziu polievku.Varíme pomaly a dlho 2-3 hodiny.Dobre mäkké mäso pokrájame na malé kúsky. Zemiaky ošúpeme a porežeme na malé kocky.

  2. 2

    Na masti alebo oleji podusíme cibuľu porezanú na drobno a pridáme pretlačený cesnak.Odstavíme. Keď mierne vychladne, pridáme papriku, korenie, bujón, zemiaky, podlejeme malým množstvom vody a uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mäso, stále miešame a ešte chvíľu varíme, aby sa všetko prepojilo, časť zemiakov sa rozvarí a guláš zahustí. Ak nebudeme podávať deťom,pridáme aj chilli papriku.Výborne chutí aj pikantný. Pozor však - deti tento guláš milujú. Guláš musí byť hustý, bez vody.

  4. 4

    Ako príloha sa hodí niečo kyslé: uhorky, čalamáda a pod.

Diskusia k receptu

honestka
aj mamka ho takto robievala obycajne v pondelok ale mal aj stavu a jedli sme ho aj s kuskom chleba. Uhorky a calamada- nezbytne, uz dlho som to nejedla.. nabuduce obnovim. takato pripomienka mi hned prinesie naspat aj obrazky z mladosti ci detstva- dakujem!
cistinka
zaujímavé...moja mama robievala niečo podobné, ale nepamätám si čo to bolo, ale myslím, že zahusťovala to chlebom......ale vyzeralo to rovnako, ako tvoj obrázok....musím sa jej spýtať....tiež si mi pripomenula detstvo :-)
sjuz
ja som zasa robievala chlebovú polievku ....
pravdah
super napad, len ked uz varim hovadziu polievku, preco pouzivat bujon?
alexdidi
pretože na také dochutenie ako sú 2 kocky bujónu, by bolo potrebné veľa polievky a to už by sme guláš veľmi zriedili.Samozrejme namiesto bujónu môžeme dosoliť...ja ho dávam preto, že mäso je vyvarené v polievke...
evanaaa
Tento recept nepoznám, vidí sa mi zaujímavý, aj keď u môjho muža by som s ním nepochodila, lebo on má naopak, rád veľa šťavy v guláši a aj v iných mäsách na šťave. Ja tiež, aj keď zasa veľa šťavy nemusím až tak mať, len aby som mohla mäso zajedať chlebom.Ale za pokus by to stálo, vyskúšať ho.
sracz
....... a ja som si o sebe "namýšľal", že poznám snáď rcp_ta na všetky guľáše sveta! Ďakujem @alexdidi (v mojom rodnom jazyku Šaňidudy) za ochladenie mojej namyslenosti a zároveň za nový rcp so supernápadom s extrapríma novou chuťou. Už aj ja (práve dnešným dňom počnúc) mám svoju KK tu na Varecha.sk => takoj učkaj ukladám. Prajem veľa nápadov, úspechov i úsmevov nezabudni dodávať nové fajnotky, mňamky a lakokocinky!
alexdidi
@sracz , toto je naozaj guláš málo znalý, taký rodinný recept, ale každému, kto ochutná veľmi chutí....niekedy, keď rezancová polievka musela byť každý víkend sa aj často u nás robieval. Teraz varíme polievku, aby sme si pochutnali na guláši.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia