Zemiakový závin s hubami a zeleninou

haston - fotkahaston, 11. júna 2010

Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, mám ho len opísaný na liste papiera. Viem však, Zobraziť celý popisRád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, mám ho len opísaný na liste papiera. Viem však, že sa vyskytuje medzi ľuďmi vo viacerých obmenách.

Suroviny

0,75 kg
300 g
2 ks
podľa uváženia
asi 150 g
1 ks
50 g
200 g
1 strúčik
trocha
80 g




Postup

  1. 1

    Studené zemiaky nastrúhame (prelisujeme), posolíme, zasypeme múkou a spracujeme s vajcami na pevné cesto. Rozvaľkáme ho na obdĺžnikový plát. Očistené a na plátky nakrájané huby podusíme na masle a cibuli, pridáme k nim povarený, na rezance nakrájaný kel, strúčik cesnaku a trochu strúhanky. Na plát cesta natrieme plnku, zvinieme, zaviažeme do utierky a varíme 45 minút.

  2. 2

    Uvarený závin nakrájame na porcie a polejeme maslom. - Do udusenej zeleniny môžeme pridať zvyšky pečeného či duseného mäsa. Závin podávame poliaty hubovou omáčkou. - Ak náhodou zostane z hubového závinu na druhý deň, nakrájame ho na kolieska, obalíme vo vajci i strúhanke a vypražíme.

Diskusia k receptu

sjuz
jééj, toto vyzerá byť mňam, hlavne sa mi páči to zemiakové cesto. Ukladám do KK:)
haston
ja môžem zemiaky v akejkoľvek podobe (okrem priemyselnej výroby liehu) a huby mi chutia tiež, hoci by som mal brať ohľad na žlčník...
sjuz
zemiaky sú super surovina - dá sa z nich vyčarovať veľa pochúťok:) a hríby---mňam! My si nazbierame v Zázrivej, a zmrazíme, usušíme a zavaríme. A máš pravdu, sú ozaj dosť ťažké...aj na žalúdok..ale odopri si takú pochúťku:))
kuchticka
@haston , tento recept nepoznam, ale iste je to velmi dobre. Zo zemiakoveho cesta sa da robit vela veci. Ja mam i recept na dobry kolac zo zemiakoveho cesta. Len zialbohu, nemam kde pohladat cerstve hriby, tak musim iba so sampionmi robit tento zemiakovy zavin.
kuchticka
@haston , tento recept nepoznam, ale iste je to velmi dobre. Zo zemiakoveho cesta sa da robit vela veci. Ja mam i recept na dobry kolac zo zemiakoveho cesta. Len zialbohu, nemam kde pohladat cerstve hriby, tak musim iba so sampionmi robit tento zemiakovy zavin.
haston
bohužiaľ, fotoaparát mám pokazený (napriek oprave) a foto z mobilu nie je kvalitné. sorry
zela
Neviem si predstaviť ako by som varila závin v utierke.Nemôže sa použiť igelitový sáčok,alobal,alebo papier na pečenie? A čo ak by som tú masu upiekla?
haston
to pečenie by nemuselo byť márne, ale treba ustriehnuť, aby sa povrch príliš nevysušil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia