Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, mám ho len opísaný na liste papiera. Viem však, Zobraziť celý popisRád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, mám ho len opísaný na liste papiera. Viem však, že sa vyskytuje medzi ľuďmi vo viacerých obmenách.
Postup
-
1
Studené zemiaky nastrúhame (prelisujeme), posolíme, zasypeme múkou a spracujeme s vajcami na pevné cesto. Rozvaľkáme ho na obdĺžnikový plát. Očistené a na plátky nakrájané huby podusíme na masle a cibuli, pridáme k nim povarený, na rezance nakrájaný kel, strúčik cesnaku a trochu strúhanky. Na plát cesta natrieme plnku, zvinieme, zaviažeme do utierky a varíme 45 minút.
- 2
Uvarený závin nakrájame na porcie a polejeme maslom. - Do udusenej zeleniny môžeme pridať zvyšky pečeného či duseného mäsa. Závin podávame poliaty hubovou omáčkou. - Ak náhodou zostane z hubového závinu na druhý deň, nakrájame ho na kolieska, obalíme vo vajci i strúhanke a vypražíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu