Foto: enerrgizer
...jeden z mnohých receptov na výbornú fazuľovú polievku s údeným mäsom...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme deň pred varením. Vodu v ktorej bola namočená zlejeme a fazuľu prepláchneme. Pripravíme si všetky suroviny a dáme variť fazuľu s údeným kolenom (môže byť akékoľvek údené mäso, ja som teraz dal šunku), troškou majoránu a bobkovým listom...
-
2
...keď je mäsko uvarené, vyberieme ho a nakrájame na kocky, ale nie celé, časť mäsa si dáme bokom. Polievku solíme až keď je fazuľa hotová a opatrne, pretože údené mäso zvykne byť slané. Vložíme zemiaky nakrájané na kocky a ďalej varíme....keď máme čas, dáme si uvarené mäso s chrenom, horčicou a feferónkami a čerstvým chlebom...
-
3
...fazuľa, zemiaky aj mäso je uvarené. Dáme do polievky zvyšný majorán. Rozmiešame si smotanu na varenie a hladkú múku, vylejeme do polievky a necháme prevrieť...keď je polievka hotová dochutíme rozdrveným cesnakom a prípadne olivovým olejom. Podávame s čerstvým chlebíkom...dobrú chuť
udene som dala kusok rebra, dve klobasky a trosku krkovice :-)
vyborna papanica :-)