Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka fotorecept

egreska - fotkaegreska, 1. júna 2010
Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept)
Foto: egreska
3-4
porcie

Suroviny

Cesto:
2
200 g
Omáčka:
1 kelimok
asi 2-3 stručky




Postup

  1. 1

    -v miske zmiešame vajcia,sol a muku -podla počtu stravnikov prisposobime množstvo (toto je porcia tak pre 3-4 ludí) -kolko vajec tolko muky ,napr . 2 vajcia =200 g muky,3 vajcia =300 g muky..atd -ak sa vam zda cesto makke ,pridajte ešte muku

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    -cesto najprv zmiešam vydličkou a potom dam na podložku ,ale kludne možete aj rukami

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    -cesto riadne vypracujeme ,malo by byt trošku tvrdšie a nelepive

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    -prikryjeme miskou a nechame odpočivat asi 20-30 minut

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    -potom si cesto rozdelíme na viac častí aby sa nam s ním lepšie robilo

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    -strojček si nadstavíme na 1.stupen a postupne vkladame kusky cesta a valkame -nezabudnite raz za čas pomučit aby sa vam nelepilo -na každom stupni( od 1-po 7 ) ho pretiahneme asi dva krat až pokial nedocielite vami požadovanu hrubku

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    -cesto sa rychlo stenšuje a bez namahy (museli sme to robit na pridavnom stoliku,lebo nikde sa nam strojček nedal uchytit)

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    - a krútime ...

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    - zapojíme aj chlapov (nech si zaslužia obed :-)

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    -rozvalkane nechame trošku obschnut

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    -založíme nadstavec na krajanie a krutime dalej (bud tenke rezance alebo široke)

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    -hotove nechame obschnut a zatial si pripravíme omáčku

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    -nakrajanu slaninku si na troške oleja opražíme a vyberieme na tanierik -do vypeku vložíme šampiony ,osolíme a podusíme -pridame cibulku,cesnak a bylinky

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    -prilejeme smotanu a nechame zredukovat

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    -cestoviny uvaríme v osolenej vode len kratko ,zlejeme (nepreplachujeme studenou vodou) a premiešame s omačkou ,prehrejeme ak treba.. -na tanieri posypeme struhanym syrom

    Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

evusik
nádhera, takéto môžem hocikedy, aj ja už mám strojček na cestoviny a tiež si robím domáce sílíže, len ja keď ich robím takéto široký tak skončím niekde pri 3, čiže ich robím široké aj hrubšie, ale to je detail .... a máš šikovného pomocníka, rastie nám tu nový Varecháč? :-)
tinca
@egreska krása, tak domáce slíže som nejdla ako maminka zomrela. Mne sa to ani pre samú neoplatí. Strojček mám len malý na tenké rezance.
jezibabka1
@egre ška už je v KK, len ja to urobím so špagetami, lebo som sľúbila dcere, že poskúšam omáčky na cestoviny, len tak ako u Teba, tak aj u @sjuz musím vynechať slaninku, lebo toto moje 16 ročné ju nájde aj keby ako na drobno bola porezaná:))))
honestka
@egre ška: a tento strojcek aj ked je z nich najstarsi je ozaj najlepsi. A niet na taketo cerstve cestoviny, hlavne, ked nam chcu nahovorit, ze tie "instantne" sa vyrovnaju. Aj pomocnik je sikovny- vidim ze vychovavas tiez novu generaciu dobrych papkacov...
sjuz
egreška - krása:) - niet nad domácu kuchyňu!
jezibabka - tak ju daj na plátky, kvôli chuti a potom vyber...a daj šunku na kocky.
egreska
dakujem ,bola to premiera strojčeka ,určite ho budeme využívat ..krúti cela rodina :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia