30 minút
príprava
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme.) Žemle (rožky) pokrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom, pridáme krupicu, premiešame a necháme 20 minút postáť.
- 2
K mase pridáme žĺtky, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, majoránku, posekanú vňať a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka viešame do masy. Vymastíme plech (jenskú misu, zapekaciu misu) a zmes do nej rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.
- 3
Množstvo surovín je základné, prispôsobujem ho počtu a apetítu hladošov. Podávam teplé so šalátom alebo dusenou zeleninou . Chutí nám aj studené. Názov vymysleli deti
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu