30 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 - 400 g
6 ks
200 ml
4 lyžice
4 ks
1 ks
2 - 4 strúčik




Postup

  1. 1

    Huby očistíme, umyjeme. (Môžeme použiť aj 50 g sušených, tie na niekoľko hodín namočíme.) Žemle (rožky) pokrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom, pridáme krupicu, premiešame a necháme 20 minút postáť.

  2. 2

    K mase pridáme žĺtky, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, majoránku, posekanú vňať a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka viešame do masy. Vymastíme plech (jenskú misu, zapekaciu misu) a zmes do nej rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

  3. 3

    Množstvo surovín je základné, prispôsobujem ho počtu a apetítu hladošov. Podávam teplé so šalátom alebo dusenou zeleninou . Chutí nám aj studené. Názov vymysleli deti

Diskusia k receptu

honestka
A kedze huby su moja srdcovka, tak raz vyskusam tiez. Samostatne, ale aj ako priloha to moze byt fantasticke-yummy...
hanina
Poznám to pod názvom hubová šiška. Urobím také väčšie valčeky a potriem bielkom. Je to naozaj chutné aj teplé aj studené so zeleninovým šalátom.
zdezda
:-) tiež robím toto hubové cesto, aj knedličky z neho, no aj nádievku do hydiny s ním, niečo pod kožu, ostatné do vnútra, a je to mňam :-)
jezibabka1
@retig dávno som hubovník nerobila, tak už je načase, skúsim teda Tvoje huboto:))) mám ešte kopu sušených húb, aspoň ich spotrebujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia