Celozrné ravioly s rukolou fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 7. júna 2010
Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept)
Foto: alexdidi

Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich chuťových pohárikov.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
2 ks
1 PL
PLNKA:
2 strúčiky
2 hrste
2 ks
100 g
2 PL
OKREM TOHO:
2 PL
2 PL
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré prikryté miskou necháme odpočívať 30minút.

    Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: rukolu sparíme vriacou vodou, scedíme a posekáme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame. Cesnak pokrájame na plátky, opečieme na oleji, pridáme rukolu, ešte chvíľu opekáme.

    Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí pridáme zemiaky, bryndzu, žĺtok, soľ,čierne korenie.Všetko dobre premiešame.

    Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2mm, vykrojíme kolieska s priemerom asi 4cm, naplníme plnkou, preložíme na polovicu a okraje dobre pritlačíme.

    Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme variť do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierovanou naberačkou do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.

    Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici s olejom a maslom opečieme do ružova cibuľu pokrájanú na kolieska. Ravioly podávame s kopčekom kyslej smotany, poliate maslom, opečenou cibuľkou, rukolou a parmezánom.

    Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

honestka
cokolvek s bryndzou, tu by som ju vsak jedla ako "sviatost" iba tak nacerstvo a do plnky dala ine syry. CHystam sa domov a uz teraz som si objednala majovu na kila...
sugarpop
Tie celozrnné ravioly sa mi veeľmi pozdávajú :-), aj rukolu môžem, teším sa na vyskúšanie!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia