Foto: alexdidi
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich chuťových pohárikov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
PLNKA: | |
2 strúčiky |
|
2 hrste |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
OKREM TOHO: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré prikryté miskou necháme odpočívať 30minút.
-
2
Plnka: rukolu sparíme vriacou vodou, scedíme a posekáme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame. Cesnak pokrájame na plátky, opečieme na oleji, pridáme rukolu, ešte chvíľu opekáme.
-
3
Po vychladnutí pridáme zemiaky, bryndzu, žĺtok, soľ,čierne korenie.Všetko dobre premiešame.
-
4
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2mm, vykrojíme kolieska s priemerom asi 4cm, naplníme plnkou, preložíme na polovicu a okraje dobre pritlačíme.
-
5
Dáme variť do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierovanou naberačkou do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
-
6
Na panvici s olejom a maslom opečieme do ružova cibuľu pokrájanú na kolieska. Ravioly podávame s kopčekom kyslej smotany, poliate maslom, opečenou cibuľkou, rukolou a parmezánom.
Diskusia k receptu