Zeleninový karbonátok

Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 9. júna 2010
Zeleninový karbonátok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
200 g
200 g
200 g
1 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu nahrubo zomelieme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Ochutíme, pridáme petržlenovú vňať, vajcia, múku a strúhanku.

  2. 2

    Premiešame a tvarujeme zeleninové karbonátky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a na oleji vyprážame do zlatova.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Čaro zeleninového karbonátku je ukryté v tom, že môžete použiť zeleninu, ktorú práve máte poruke. Najlepšia je čerstvo vybratá zo záhonu v záhrade.

Diskusia k receptu

sonal
su vyborne, ja ich robievam aj z karfiolu a mala rada tym, co nemozu alebo nechcu vysmazane, na plech na pecenie dame papier na pecenie, jemne ho potrieme olejom, pokladieme fasirkami pecieme asi 15 minut, potom otocime a dopecieme, dobru chut..
zdezda
:-) je to super mňamka a s domácou tatarkou :-)))
22janka22
Pekný recept. Ja robím takéto zeleninové karbonátky vždy, keď obaľujem niečo v trojkombinácii. Veď čo už s tými zbytkami... snáď to nevyhodím. Ale nedávam múku. Len vajce a strúhanku, lebo s múkou sa mi zdajú tvrdšie. Odporúčam kombináciu: vajce, strúhanka, postrúhaná mrkva a postrúhaný petržlen. Sú skvelé aj keď sa pridá hrášok a kukurička, tá sa krásne opečie do zlatova.
Len sa mi zvyknú roztvárať, lebo dávam asi veľa zeleniny, a potom nedržia po kope, ale ja to už nejak vyšpekulujem.
brigita
Aj ja ich robievam, ale zeleninu si popučím vydličkou a pridám trochu maizeny, alebo vločky, aby sa nerozchádzali./suché vločky na malú cuviľku zalejem prevarenou vodou a prebytočnú potom zlejem funguje to ako lepidlo a drží zeleninu pokope/
paveva
takže môžeme dodržať niektorý deň aj pôst. A dám ich do plechu, takto pečiem aj mäsové, tuku je aj bez toho dosť.
tinu
vyzerá to super, len mám blbú otázku: tá zeleina je uvarená či surová keď ju idem pomleť ??
redakcia
@Tinu (14.8.2017 21:44)

Najlepšia je čerstvo vybratá zo záhonu v záhrade, teda surová :)
tinu
Ďakujem, presne takú budem mať ;)