Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka
Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.
Bublanina od Katie zo špaldovej múky - zmenená pre HIT
Prepeličie vajíčka, vanilkový cukor a trstinový cukor vymiešame do penista. Postupne primiešame olej, mlieko...
Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Tradičná ťahaná štrúdľa s jablkami a so škoricou
Pustite sa spolu s naším podrobným obrázkovým postupom do prípravy výbornej ťahanej štrúdle. Naplníme ju šťavnatými...
Polievka z leča
Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku....
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Slivkový koláč s makom a mrveničkou z odmerky
Chutný koláč. Postup pečenia jednoduchý, dávkovanie surovín z odmerky, cesto kefírové aj s detskou krupicou, mak a čerstvé slivky...
Silná hovädzia polievka s cesnakom (Tirit çorbası)
Fantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu!...
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....
Čína ako mi chutí
Po dlhom čase som si všimol v obchode pekinskú kapustu a hneď som vedel, že si...
Krehký makový závin z tvarohového cesta
Závin z jednoduchého tvarohového cesta skvelo dopĺňa lahodná maková plnka.
Strapačky s kyslou kapustou, opraženou slaninou a cibuľou
Dnešný neplánovaný pochúťkový obed....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....
3x linecké koláčiky, klasické, makové i orechové
Upečte si až tri druhy výborných lineckých koláčikov. Klasické, ktoré všetci milujeme, ale aj...
Karfiolová polievka s paradajkami, maslovou zápražkou a rýdzikmi
Tuhle polívku vařila maminka. Na závěr přidala ještě trošku krupek trhaných....
Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...
Pečené syrové zemiakové placičky
Ak čakáte návštevu, alebo len tak máte chuť na niečo malé pod zub či pochúťku k TV, vyskúšajte tento recept....
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia....
Slivková torta
Upečená podľa staršieho receptu. Slivky čerstvé, cesto z odmerky, s detskou krupicou, krém...
Zamatová roláda
Vyhľadávaný zákusok na svadbách, oslavách, ale aj v cukrárňach. Prekvapí dvojitou plnkou.
Úhrabky - recepty babičiek
Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...
Expresné šišky z tvarohu bez kysnutia
Všetky suroviny - tvaroh hrudkovitý, múku, vajce, cukry, soľ, sódu bikarbónu zmiešam...
Dusené králičie stehná s klobásou
Takto upravené králičie stehná sú mäkučké a šťavnaté.
Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže
Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže, ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o veľa jemnejšie a lepšie....
Parížsky šalát vo fit verzii
Aj napriek tomu, že je kaloricky omnoho ľahší ako klasika a bohatý na bielkoviny, chuťovo je neskutočne dobrý a pripravený za 10 minút....
Parené buchty od starkej
Naša starká vedela robiť najlepšie parené buchty na svete. Jedávali sme ich so sesternicami a nevedeli...
Kvasená kapusta ako zo Stupavy
Začala sezóna kapusty, tí ktorí ju obľubujú, určite majú aj svoje recepty na kvasenie, ja som si obľúbil tento ktorý mám práve zo Stupavy, tam sa totiž rodí a robí tá najlepšia kapusta....
Kváskový ražný chlebík
Najprv si spravíme štartér, na ktorý budeme potrebovať: materský kvások, vlažnú vodu a múku...