Šišky z kysnutého cesta so zemiakom
Foto: katarinalucanova
Skvelé fašiangové šišky vďaka zemiaku mäkké aj na druhý deň.
50
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
350 ml |
|
1 kocka |
|
125 g rozpustené |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
1 ks veľký uvarený |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Keď vykysne pridáme múku, rozpustené maslo, rum, žĺtky, na jemno postrúhaný veľký uvarený zemiak, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Kysne približne hodinu.
- 2
Na doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou šišky. Necháme ich ešte 20 minút podkysnúť. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán.
- 3
Hotové upečené šišky ukladáme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný olej. Podávame s džemom a šľahačkou.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu