Vanilkové rezy fotorecept
Foto: olinecka
Výborné pohostenie na oslavy, sviatky alebo len tak. Ja som ich piekla pre syna k narodeninám.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
150 ml |
|
150 ml teplá |
|
125 g |
|
125 g |
|
1,5 ČL |
|
2-3 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
(alebo ľubovoľný) |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
400 ml (16 %) |
|
Okrem toho: | |
|
|
uvarená |
|
Čokoládová poleva: | |
180-200 g |
|
200 ml (16 %) |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka, vanilínový a kryštálový cukor vyšľaháme do hladkej peny. Striedavo pridáme a zašľaháme teplú vodu a olej. Múku, sódu bikarbónu a kakao preosejeme a po lyžiciach pridáme do vaječného základu. Mixérom premiešame na malých otáčkach a nakoniec zľahka premiešame varechou.
-
2
Pripravené cesto vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech 25x30 cm. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
-
3
Plnka: V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zvyšok mlieka vlejeme do hrnca, dáme variť, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Ešte za horúca vmiešame do pudingu kyslú smotanu.
-
4
Upečený vychladnutý korpus pomôckou alebo nožom prekrojíme na dve rovnaké časti. Odstránime papier na pečenie a jednu časť položíme na plech a potrieme džemom.
-
5
Následne potrieme polovicou pudingového krému, rozložíme okrúhle piškóty, ktoré namáčame do kávy.
-
6
Na piškóty rozotrieme zbytok plnky, uhladíme a položíme druhú časť korpusu, vrch upravíme (stiahneme šupku), zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Vrch potom potrieme džemom. Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, stiahneme z plameňa a vmiešame kyslú smotanu. Dobre premiešame a polejeme po celom povrchu korpusu. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy. Dobrú chuť.
-
8
Ešte raz rez.
Veru super.. veľká dobrota...