Lekvárové buchty s pridaním masla do cesta fotorecept
Foto: luwinka
Tieto buchty sú aj s pridaním masla do cesta. Také som ešte nerobila, tak som vyskúšala.
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Necháme vzísť kvások. Kým kvások nakysne, tak v mise vymiešame zmäknuté maslo so žĺtkami. Pridáme múku, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút.
-
2
Potom cesto preložíme na múkou vysypanú dosku.
-
3
Rozdelíme ho na 4 časti.
-
4
Každú časť pokrájame na rovnaké kúsky a na každý kúsok dáme lyžičku lekváru.
-
5
Zatočíme do tvaru buchty a otočíme spojom nadol. Necháme ešte nakysnúť 15 minút.
-
6
Formu vymažeme maslom a uložíme do nej buchty, ktoré tiež po vrchu potrieme maslom.
-
7
Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečené buchty ešte za horúca potrieme po vrchu maslom. Upečené necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
-
8
V reze.
-
9
A ešte koštovka :-)
Diskusia k receptu