Bezlepkové šišky ako vánok fotorecept
Môj recept na šišky ako vánok som vylepšila, tak skúste :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 160 g uvarené |
|
| 2 PL |
|
| 400 ml |
|
| 30 g |
|
| 1 KL |
|
| 3/4 KL |
|
| 50 ml |
|
| Navrch: | |
| 2 ks |
|
| 6 PL |
|
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé som uvarila zemiaky a nastrúhala ich. Pripravila som kvások a roztopila maslo. Do misy som postupne dala múku, nastrúhané zemiaky, vajcia, soľ, rum, kvások a mixérom vymixovala hladké cesto.
-
2
Podložku som poliala olejom, položila som na ňu cesto, na ktoré som tiež naliala olej (výhodou tohto postupu je, že olej vydrží na všetky šišky a nepripaľuje sa, ako keď podsýpame múkou).
-
3
Cesto môžeme vyvaľkať alebo len rozotrieť stieračkou, ako som to urobila ja... Potom si do oleja namáčame vykrajovátko a z cesta vykrojíme kolieska, ktorým jemne vyrovnáme okraje.
-
4
Necháme kysnúť asi 45-60 minút a pred vkladaním do rozpáleného oleja urobíme do stredu prstom jamku.
-
5
Šišky jamkou dole vkladáme do oleja a zakryjeme asi na 5 minút, potom šišky odokryté dosmážame.
-
6
Vysmažené kladieme jamkou dole na servítku.
-
7
Necháme mierne vychladnúť.
-
8
Do každej jamky dáme džem.
-
9
A nastriekame sneh, ktorý si pripravíme tak, že nad parou vymiešame bielky s cukrom do rozpustenia na teplotu 70 °C, potom prelejeme zmes do robota a šľaháme na najvyššom stupni do vytvorenia hustej peny. Pridáme džem a ešte došľaháme.
-
10
Sneh preložíme do vrecka s ozdobnou špičkou a šišky ozdobíme a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.









Dakujem .tieto sa urcite vydaria :)
Sú prosím mäkké aj na druhý deň?
To neviem..nikdy neostali na druhy den