Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch
mesačník Varecha, 8. februára 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú náš Zobraziť celý popisTradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú náš obľúbený trdelník.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
150 ml |
|
50 ml |
|
30 g |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
120 g |
|
2 ks |
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Na obaľovanie: | |
100 g mleté |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Hneď prisypeme naraz všetku múku a miešame, kým sa nevytvorí z hmoty guľa cesta. Tú miešame (odpaľujeme) v hrnci, kým nevznikne na dne biely povlak. Cesto odstavíme a preložíme do misy. Premiešavame a necháme asi 3 minúty chladnúť.
- 2
Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme. Na dvakrát dôkladne zašľaháme do cesta. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka so širokou ozdobnou špičkou.
- 3
V hrnci alebo panvici rozohrejeme olej, dôležité je mať vyššiu vrstvu. Do oleja striekame asi 10 cm dlhé tyčinky, ktoré si odstrihávame alebo odkrajujeme od zdobiaceho vrecka. Tyčinky vypražíme dozlatista a vyberieme na papierový obrúsok.
- 4
Vanilkový cukor a mleté lieskové oriešky premiešame. Každú vypraženú tyčinku dôkladne obalíme v orieškovej zmesi a môžeme hneď podávať.
Tiež churros:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu