Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 8. februára 2024
Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú náš Zobraziť celý popisTradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú náš obľúbený trdelník.

50 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
150 ml
50 ml
30 g
1 štipka
1 štipka
120 g
2 ks
Na vyprážanie:
Na obaľovanie:
100 g mleté
2 bal.




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Hneď prisypeme naraz všetku múku a miešame, kým sa nevytvorí z hmoty guľa cesta. Tú miešame (odpaľujeme) v hrnci, kým nevznikne na dne biely povlak. Cesto odstavíme a preložíme do misy. Premiešavame a necháme asi 3 minúty chladnúť.

  2. 2

    Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme. Na dvakrát dôkladne zašľaháme do cesta. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka so širokou ozdobnou špičkou.

  3. 3

    V hrnci alebo panvici rozohrejeme olej, dôležité je mať vyššiu vrstvu. Do oleja striekame asi 10 cm dlhé tyčinky, ktoré si odstrihávame alebo odkrajujeme od zdobiaceho vrecka. Tyčinky vypražíme dozlatista a vyberieme na papierový obrúsok.

  4. 4

    Vanilkový cukor a mleté lieskové oriešky premiešame. Každú vypraženú tyčinku dôkladne obalíme v orieškovej zmesi a môžeme hneď podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia