Linecké koláčiky s karamelovým krémom
Vynikajúce linecké koláčiky plnené karamelovou plnkou.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Linecké cesto: | |
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 175 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 1 plechovka |
|
| 250 g |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 100 g |
|
| 25 g |
|
| Na ozdobenie: | |
| nasekané |
|
Postup
-
1
Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- 2
Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme koláčiky - polovicu s dierkou v strede a druhú polovicu bez dierky. Koláčiky poukladáme na suchý plech a upečieme (12 minút na 170 °C).
- 3
Vychladnuté upečené koláčiky s dierkou namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na mriežku, posypeme sekanými pistáciami a necháme stuhnúť.
- 4
Krém: Mäkké maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.
- 5
Pomocou cukrárenského vrecka so špičkou nastriekame krém na koláčiky bez dierky a prikryjeme koláčikom namočeným v čokoláde.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu