Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké koláčiky s karamelovým krémom

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 4. februára 2024

Vynikajúce linecké koláčiky plnené karamelovou plnkou.

40
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Linecké cesto:
250 g
100 g
175 g
1 ks
Krém:
1 plechovka
250 g
Čokoládová poleva:
100 g
25 g
Na ozdobenie:
 nasekané




Postup

  1. 1

    Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu.

  2. 2

    Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme koláčiky - polovicu s dierkou v strede a druhú polovicu bez dierky. Koláčiky poukladáme na suchý plech a upečieme (12 minút na 170 °C).

  3. 3

    Vychladnuté upečené koláčiky s dierkou namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na mriežku, posypeme sekanými pistáciami a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Krém: Mäkké maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.

  5. 5

    Pomocou cukrárenského vrecka so špičkou nastriekame krém na koláčiky bez dierky a prikryjeme koláčikom namočeným v čokoláde.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú prekrásne! Aj keď viem, že ja sa k takémuto cukrárskemu umeniu ani nepriblížim, vždy sa vytešujem, akí sú iní šikovní a vytvárajú krásne veci: na pohľad a nepochybne aj na chuť. A tvoje zákusky a koláčiky mi aj takto na diaľku vždy pohladia aspoň oči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia