Bezlepkové rožky
Bezlepkové rožky

Bezlepkové rožky s rascou

novalim - fotkanovalim, 9. februára 2024. Komerčný recept.
Bezlepkové rožky s rascou
Foto: novalim

Upiecť si bezlepkové rožky s rascou nie je vôbec veda. Základom je dobrý recept (ten máme) a správna bezlepková múka (tu máme tiež :-)) Zobraziť celý popisUpiecť si bezlepkové rožky s rascou nie je vôbec veda. Základom je dobrý recept (ten máme) a správna bezlepková múka (tu máme tiež :-)) Podľa nášho návodu si môžete napiecť na raňajky nielen domáce bezlepkové rožky s rascou, ale akékoľvek pečivo – napríklad žemle.
Zdroj: www.novalim.sk

8 ks
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
230 ml vlažná
1 PL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 kocky (10 g, čerstvé)
Na potretie cesta:
1 PL
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do misky vysypeme múku Promix Forte, do stredu spravíme jamku a nalejeme do nej vlažnú vodu rozmiešanú s droždím a cukrom. Len na povrchu trochu zamiešame, aby sa vytvorila kašička, prikryjeme fóliou a necháme 15 minút pri izbovej teplote postáť. Takto sa nám na povrchu múčnej zmesi spraví kvások.

  2. 2

    Potom do toho pridáme tvaroh a soľ a vymiesime hnetačom hladké cesto, ktoré bude stále trochu lepiť. Cesto miesime dostatočne dlho (okolo 10 minút), až kým nie je úplne hladké. Po domiesení bude lepkavé, ale to je v poriadku, určite nepridávame múku. Cesto pomocou cukrárskej karty alebo gumenej varechy prenesieme do čistej, naolejovanej misy, potrieme ho po povrchu olejom a prikryté fóliou ho necháme v teple vykysnúť na dvojnásobok.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 kúskov a jemne z nich tvarujeme klasické rožky, ohnuté rožteky alebo napríklad aj žemle. Na plechu s papierom na pečenie ich prikryté fóliou necháme ešte asi 15-20 minút podkysnúť. Rúru medzitým rozohrejeme na 200 stupňov. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom, posypeme hrubzrnnou soľou alebo rascou alebo sezamom (prípadne inými semiačkami podľa vlastného výberu).

  4. 4

    Bezlepkové rožky s rascou pečieme asi 20 minút, potom zapneme na 2 minúty grilovací režim a opatrne dopečieme do zlatista. Najlepšie chutia čerstvé, nezjedené pečivo odporúčame hneď po vychladnutí zamraziť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia