Vegetariánska fašírka
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
4 ks veľké uvarené |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
1,5 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1,5 KL |
|
2 KL |
|
1,5 PL |
|
podľa chuti (alebo kyslá smotana) |
|
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva a veľkosti zemiakov, ja som piekla fašírku v malej sklenenej zapekacej mise, takže som použila 4 veľké zemiaky. Takáto porcia vystačí pre dve osoby.
- 2
Uvarené vychladnuté zemiaky ošúpeme, dáme do misy a pridáme vajíčko, soľ, korenie, mletú sladkú papriku, olej, sušený majorán, drvenú rascu, roztlačené strúčiky cesnaku, na kocky nakrájanú cibuľu a hladkú múku. Všetky ingrediencie zľahka rozmixujeme.
- 3
Hmotu premiestnime do zapekacej sklenenej misy a dáme piecť na 200 stupňov na cca 40-45 minút. Pečieme pokiaľ fašírka nemá zlatistú farbu a pevnú konzistenciu. Na horúcu fašírku môžeme nastrúhať tvrdý syr prípadne rozotrieť kyslú smotanu.
Tiež fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu