Zemiaková fašírka
Zemiaková fašírka

Vegetariánska fašírka

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 6. februára 2024
2
porcie
20 minút
príprava
40-45 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks veľké uvarené
100 g
1 ks
1 ks veľká
2 strúčiky
1,5 PL
1 KL
1 PL
1,5 KL
2 KL
1,5 PL
podľa chuti (alebo kyslá smotana)




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva a veľkosti zemiakov, ja som piekla fašírku v malej sklenenej zapekacej mise, takže som použila 4 veľké zemiaky. Takáto porcia vystačí pre dve osoby.

  2. 2

    Uvarené vychladnuté zemiaky ošúpeme, dáme do misy a pridáme vajíčko, soľ, korenie, mletú sladkú papriku, olej, sušený majorán, drvenú rascu, roztlačené strúčiky cesnaku, na kocky nakrájanú cibuľu a hladkú múku. Všetky ingrediencie zľahka rozmixujeme.

  3. 3

    Hmotu premiestnime do zapekacej sklenenej misy a dáme piecť na 200 stupňov na cca 40-45 minút. Pečieme pokiaľ fašírka nemá zlatistú farbu a pevnú konzistenciu. Na horúcu fašírku môžeme nastrúhať tvrdý syr prípadne rozotrieť kyslú smotanu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia