Linecký koláčik s pudingom a marhuľami fotorecept
Foto: olinecka
Šťavnatý koláčik, nenáročný na prípravu, ktorú zvládne aj začiatočník. Oplatí sa upiecť...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
400 g |
|
130 g |
|
2 ČL |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
250 g |
|
Náplň: | |
400 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4-5 PL |
|
3 PL (16-18 %) |
|
1 pohár (alebo čerstvé ovocie) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Múku, prášok do pečiva a práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme nastrúhanú studenú Heru, vanilínový cukor a žĺtky. Rukou alebo mixérom vypracujeme hladké cesto, netrvá to dlho.
-
2
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.
-
3
Suroviny na náplň.
-
4
V mlieku rozmiešame pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do uvareného pudingu za horúca vmiešame kyslú smotanu. Dobre premiešame a necháme mierne vychladnúť za občasného premiešania.
-
5
Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti - jednu väčšiu a menšiu, ktorú budeme potrebovať na mriežku.
-
6
Väčšiu časť cesta rozvaľkáme, pomocou okrúhlej formy (u mňa priemer 28 cm) vykrojíme kruh potrebnej veľkosti. Formu vymastíme maslom preložíme do nej cesto.
-
7
Cesto rukou vytiahneme aj na boky formy, aby nám náplň nevytiekla. Spodok cesta popicháme vidličkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a cesto predpečieme 10 minút.
-
8
Predpečené cesto vyberieme z rúry, navrstvíme pudingovú náplň, kompót scedíme a marhule uložíme na plnku reznou stranou nahor.
-
9
Zvyšok cesta rozvaľkáme a ostrôžkou nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme na vrch - spravíme mriežku.
-
10
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
-
11
Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
-
12
Ochutnávka...
Ďakujem krásne za milý komentár...
Som rada, že ťa oslovil , prevoňal k tebe.