Domáca huspenina
Domáca huspenina

Domáca huspenina

Patrik Andrejčák
šéfkuchár, 6. februára 2024
Domáca huspenina
Foto: Shutterstock

Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny.

12
porcií
20 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (môže byť aj údené
1 ks
2 ks
1 ks
2 ks
7 strúčikov




Postup

  1. 1

    Všetky mäsité suroviny, ktoré budeme pridávať do huspeniny, dobre prepláchneme.

  2. 2

    Zalejeme ich v hrnci vodou tak, aby bolo všetko mäso pod hladinou, a varíme na najmenšom ohni.

  3. 3

    Pridáme cibuľu, cesnak, papričky a korenie. Je praktické vložiť všetky dochucovadlá do gázového vrecúška, ktoré nakoniec jednoducho vyberieme.

  4. 4

    Huspenina je uvarená, keď mäso samo odpadáva od kosti. Vývar precedíme, mäso z kostí oberieme a natrháme alebo nakrájame na kúsky. Mäso zalejeme vývarom a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia