Domáca huspenina
Patrik Andrejčák
šéfkuchár, 6. februára 2024
šéfkuchár, 6. februára 2024
Foto: Shutterstock
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
240 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky mäsité suroviny, ktoré budeme pridávať do huspeniny, dobre prepláchneme.
- 2
Zalejeme ich v hrnci vodou tak, aby bolo všetko mäso pod hladinou, a varíme na najmenšom ohni.
- 3
Pridáme cibuľu, cesnak, papričky a korenie. Je praktické vložiť všetky dochucovadlá do gázového vrecúška, ktoré nakoniec jednoducho vyberieme.
- 4
Huspenina je uvarená, keď mäso samo odpadáva od kosti. Vývar precedíme, mäso z kostí oberieme a natrháme alebo nakrájame na kúsky. Mäso zalejeme vývarom a necháme stuhnúť.
Tiež domáca huspenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu