Medovníky
Medovníky

Veľkonočné medovníčkové vajíčka

littlesweets - fotkalittlesweets, 6. februára 2024

Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.

60
porcií
60 (+ odležanie cest minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
160 g
100 g
60 g
2 ks (veľkosť M)
1 ČL
1/2 ČL
Na potretie:
1 ks
Plnka:
250 g
125 ml
125 g
Na ozdobenie:
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na cesto zmiešame dokopy v kuchynskom robote a vymiesime cesto. Necháme odležať v chladničke približne 2 hodiny.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca pol centimetra a vykrajujeme tvar vajíčka alebo iné veľkonočné motívy. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medovníčky potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme asi 5 -10 minút pri teplote 200 °C. Upečené medovníčky necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Bielu čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mascarpone a smotanu vyšľaháme na krém. Do krému postupne vmiešame bielu čokoládu. Jednotlivé medovníčky potrieme plnkou a spojíme.

  4. 4

    Fondán vyvaľkáme na tenký plát a až následne použijeme ozdobný valček. Vykrojené tvary potrieme jemne zo zadnej časti vodou a položíme na medovníček. Jemne pritlačíme. Sušené maliny rozdrvíme a posypeme nimi okraje medovníčkov. A máme hotovo. Dobrú chuť prajem.

  5. 5

    Medovníčky je najlepšie nechať odležať v uzatvorenej nádobe v chladničke aspoň 1 deň, aby zmäkli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia