Veľkonočné medovníčkové vajíčka
Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 160 g |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 2 ks (veľkosť M) |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 125 ml |
|
| 125 g |
|
| Na ozdobenie: | |
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame dokopy v kuchynskom robote a vymiesime cesto. Necháme odležať v chladničke približne 2 hodiny.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca pol centimetra a vykrajujeme tvar vajíčka alebo iné veľkonočné motívy. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Medovníčky potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme asi 5 -10 minút pri teplote 200 °C. Upečené medovníčky necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým si pripravíme plnku. Bielu čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Mascarpone a smotanu vyšľaháme na krém. Do krému postupne vmiešame bielu čokoládu. Jednotlivé medovníčky potrieme plnkou a spojíme.
- 4
Fondán vyvaľkáme na tenký plát a až následne použijeme ozdobný valček. Vykrojené tvary potrieme jemne zo zadnej časti vodou a položíme na medovníček. Jemne pritlačíme. Sušené maliny rozdrvíme a posypeme nimi okraje medovníčkov. A máme hotovo. Dobrú chuť prajem.
- 5
Medovníčky je najlepšie nechať odležať v uzatvorenej nádobe v chladničke aspoň 1 deň, aby zmäkli.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu