Ryžový šalát
Ryžový šalát

Ryžový šalát

dorenika - fotkadorenika, 31. januára 2024
Ryžový šalát
Foto: dorenika

Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa korením.

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 hrnčeka
2 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Najprv dáme variť ryžu. Medzitým ako sa varí nakrájame nadrobno cibuľu a na kocky paradajky a uhorku.

  2. 2

    Uvarenú ryžu zmiešame so zeleninou. Šalát ochutíme medom, octom, olejom, soľou a korením. Ak sa Vám to zdá "plané", ochuťte to viac! Podávame k pečenému mäsu.

    Ryžový šalát - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia