Risalamande
Foto: ryzasos
Risalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok. Tento recept vyniká svojou jednoduchosťou Zobraziť celý popisRisalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok. Tento recept vyniká svojou jednoduchosťou a zároveň ponúka bohatú chuťovú skúsenosť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 l |
|
1 bal. |
|
1/2 šálky |
|
štipka |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky (mleté) |
|
1/2 šálky (mleté) |
|
1/2 šálky |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
V hrnci zohrejte mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom a štipkou soli.
- 2
Pridajte ryžu a stále miešajte, kým nezačne vrieť. Potom znížte teplotu a nechajte variť pod pokrievkou, občas miešajte, kým ryža nezmäkne a tekutina sa zredukuje.
- 3
V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha.
- 4
K ryži pridajte mleté mandle, mleté vlašské orechy a hrozienka.
- 5
Potom k nej postupne pridávajte vyšľahanú smotanu.
- 6
Risamalande rozdeľte do misiek a nechajte vychladnúť. Podľa chuti môžete posypať škoricou a podávajte.
Tiež ryžový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hrozienka, ani vlašské orechy do nej Dáni nepridávajú. Vyšľahaná šľahačka sa pridáva až do úplne vychladnutej kaše.
Je to výborný, tradičný ,vianočný dánsky dezert. Podávajú ho s teplou višňovou omáčkou. Mandle sekajú nahrubo a v jednej porcii je ukrytá celá mandľa, kto ju nájde, dostane extra darček 🎅.